Arcok a Körből


2012-11-25 20:57:58  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Arcok a Körből   főképe
Mező Lászlóné portréiból nyílt tegnap este kiállítás a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében. A kiállítást László Péter művészettörténész nyitotta meg az érdeklődő művészetbarát közönség előtt, aki az emberábrázolás egyik legnehezebb műfajáról, a portréfestészetről beszélt.  Mező Lászlóné, született Kovács Julianna, 1944-ben Lovászpatonán született. Középiskolai tanulmányait a pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban végezte. Ebben az intézményben tanított a híres bábművész, A. Tóth Sándor is, Julika néni az ő képzőművész szakkörében ismerkedett meg a rajzolás és festés alapjaival.
- A munka és a család mellett kevesebb időm volt a hobbimmal foglalkozni. Aztán nyugdíjazásom és megözvegyülésem után újra elővettem a ceruzát és az ecsetet. Azt csinálom, amit szeretek. E szerint próbálok élni. 1999-ben Pápára költöztem, és azóta aktívan bekapcsolódtam a képzőművészeti életbe. 2000 óta minden évben részt veszek a Képzőművészek Nyári Szabadegyetemén, hetente eljárok Horváth Lajos festőművész pápai rajzszakkörébe, és havonta egyszer Borbély Lajos 12-es színkörébe. Úgy gondolom, tanulni soha nem késő. 2003 óta minden évben kiállítok a pápai művészek csoportos tárlatán. 2003-ban és 2007-ben Zalaegerszegen volt önálló kiállításom, Ajkán az évente, Balatonalmádiban pedig a kétévente megrendezett regionális tárlatokra kapok meghívást. Szergényben és Lovászpatonán is többször kiállítottam már különböző falunapi rendezvényeken - mondta Mező Lászlóné.
Végül hozzátette, örömmel próbál ki különféle technikákat, nagyon szívesen rajzol vagy fest portrékat, mert az embernél nincsen csodálatosabb, és minden elkészült portréról egy külön történet néz vissza ránk – vallja.
A tárlatmegnyitón a Csepregi Trió működött közre.
A kiállítás megtekinthető naponta 9-18 óra között, illetve rendezvényekhez kötötten.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-20 21:32:45

Településkapuk és lámpás kereszteződés


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 19:42:44

Zenélő Magyarország Pápán is


ajánlott cikk főképe

2020-06-13 20:13:44

Társadalmi munka a Forrás tanösvényen