Olasz csetepaté a Vajda bérletben


2012-11-25 21:03:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Olasz csetepaté a Vajda bérletben főképe
A Vajda bérlet második előadásaként a veszprémi Petőfi Színház egyik kiemelkedő alkotását, Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiáját láthatta tegnap este a közönség.  A darab minden bizonnyal nem okozott senkinek sem csalódást, hiszen vastaps és jókedv adta vissza a nézők véleményét.  Az előadás előtt a darab egyik kiemelkedő karakterével, Fortunato halászmesterrel, vagyis Eperjes Károllyal beszélgettem.
- Szívesen élnék Goldoni Chioggiajában, hiszen már laktam is ott. Főiskolás korom után szinte Goldoni-őrült voltam, el is látogattam családommal Chioggiába. Nagyon szeretem Goldonit, sokat olvastam tőle, talán Shakespeare és Moliere mellett ő a harmadik kedvenc szerzőm. I. János Pál pápa írt egy szenzációs értekezést Goldoniról, ami miatt még jobban megszerettem az említett szerzőt - mondta Eperjes Károly.
- Nagyon élvezem Fortunato szerepét játszani, aki mindig olyan gyorsan beszél, hogy nem lehet érteni a szavát. Játszottam én már más szerepét is ebben a darabban, de a halászmester tetszett leginkább.  Ez a darab szórakoztat, mint minden jó előadás. Mindenki máshogy éli meg, de mint minden jó Goldoni mű, azt üzeni, hogy a férfiakat mindenféle csalfaságra ingerlik a nők, és a jó férfiak mindig elnyerik jutalmukat, s a jó lányok is - tette hozzá nevetve a színész.

Goldoni a komédia nagymestere volt, közel 150 művet írt, és a mai napig a legtöbbet játszott színpadi szerzők között jegyzik szerte a világon. Darabjaihoz minden aktuális, velencei, vagy környékbeli  pletykát felhasznált témáinak kidolgozásakor.
Kéri Kitty rendező az előadás kapcsán elmondta, Goldonit nagyon nehéz és macerás rendezni, mert rendkívüli pontosságra oktat.
 - A mediterrán dinamikus életérzést nehéz  a színpadra vinni, sokat kellett próbálni. Az előadás azt tanítja az embereknek, hogy azt a derűt, amit látnak a darabban, vigyék haza magukkal. Én azt ígértem a nézőknek, hogy a kabátjukat akasszák be a ruhatárba a rosszkedvükkel együtt, távozáskor pedig már csak a kabátjukat kapják vissza. Remélem, a pápai közönség is csak az életörömöket viszi haza. Mert az élet szép.
A több mint kétórás darab végén a közönség tapsolva és jókedvűen hagyta el a színháztermet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-17 11:52:51

Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából


ajánlott cikk főképe

2020-03-02 16:35:37

Beporzók napja, Éjszakázz a múzeumban és nyári táborok a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban


ajánlott cikk főképe

2020-05-22 17:46:17

Május 30-án nyit az Esterházy-kastély