Épülnek a faházak a Fő téren


2012-11-27 13:13:56  | cikk: mo  | 


Épülnek a faházak a Fő téren főképe
A Városgondnokság munkatársai hétfőn kezdték meg az előkészületeket a december 6-án kezdődő adventi vásár megrendezéséhez a Fő téren. Buics Lajos kommunális csoportvezető elmondta, lassan minden feltétel adott lesz a programsorozat lebonyolításához. A város karácsonyfája már a helyén van, a faházak sorra épülnek és a következő napokban is folyamatosan bővül a rendezvényt kiszolgáló infrastruktúra.
A városban két helyen állítottak fel karácsonyfát. A Szent József Kápolna előtti 7,5 méteres fenyőfát egy Celli úti lakos ajánlotta fel a városnak, míg a Fő téri karácsonyfa korábban a Weöres Sándor Általános Iskola előtt magasodott. Ez utóbbi igencsak túlnőtte magát, elérte az intézmény homlokzatát és nyílászáróit, ezért az iskola kérésére vágták ki a fenyőt. A városi karácsonyfák a napokban meg is kapják a díszkivilágítást.
Buics Lajos érdeklődésünkre elmondta azt is, a december hatodikán kezdődő rendezvénysorozatra 16 faházat állítanak fel, melyekben helyi kézművesek és termelők termékei vásárolhatók majd meg, emellett lesz forralt bor, sült gesztenye és kürtős kalács is. A Városgondnokság képviselője hozzátette, gondoltak arra is, hogy amennyiben a hétvégén megérkezik a téli hideg, legyen egy kézmelegítő üst is, amelyben hangulatos, lobogó tűz mellett melegedhetnek a didergő járókelők.
Buics Lajos megjegyezte, a kivitelező segítségével megoldották a világítást is: telepítettek egy ideiglenes mérőszekrényt és elhelyeztek négy darab reflektort a tér megvilágítására. A kommunális csoportvezető hozzáfűzte, a faházakat és a téren megtalálható fákat karácsonyi díszkivilágítással látják el. A hagyományokhoz hűen advent első vasárnapjától a Kossuth utca is hangulatos, karácsonyi fényárban úszik majd.
A faházak felépítését várhatóan holnap fejezik be, csütörtökön elkészül a betlehem, pénteken megépítik a színpadot, a jövő hét elején pedig fedést is helyeznek rá. A hét végére minden készen áll arra, hogy advent első vasárnapján, este hét órakor dr. Mail József apát-plébános meggyújthassa a városi koszorú első gyertyáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-16 12:26:31

Gépkocsifeltörőket és unokázós csalókat fogtak el Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-04-07 19:18:04

A reformátusok is segítséget ajánlanak az idősek ellátásához


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 16:26:43

Könnyes búcsú László atyától