Megváltó születik - Adventi táncszínházi műsor


2012-11-30 06:53:13  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Megváltó születik - Adventi táncszínházi műsor főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája művészetis diákjai, a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei és a Vadvirág Néptáncegyüttes táncosai közös adventi műsort állítottak össze. Az előadás rendhagyó, hiszen a tanulók készítették és tervezték a jelmezeket.  A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában már hagyomány, hogy advent idején minden vasárnap van egy közös elmélkedés, áhítat. Az idei évben advent első hétvégéjét rendhagyó módon a művészeti tagozatos tanulók vállalták fel, melyre már szinte év eleje óta készültek. A közel 80 főt megmozgató táncszínházi műsor főpróbáját csütörtök este tartották a JMSZK színháztermében.
Müller Anita tagozatvezető érdeklődésünkre elmondta, a műsorban az adventi történéseket vitték színpadra.
- Négy szekciót hoztunk létre, így mindenkinek megvolt a feladata. Voltak, akik plakátot, jelmezeket, díszleteket terveztek, míg mások a zenét válogatták, a koreográfiát állították össze. A projekt nagyon különleges, mivel a gyerekek tervezték. A műsor nem mindennapi, a történéseket nem a stációk szerint mutatjuk be, egy kicsit használtuk az időrendfelbontást, vagyis a végével kezdünk, a Heródes csecsemőgyilkosságokkal, s abból bontakozik ki a történet. Minden egyes jelenet egy érzésvilágot tükröz. Az adventi történéseket jelenítjük meg, többnyire mozgással, társas és modern tánccal, valamint néptánccal. Reméljük, elnyerjük a nézők tetszését, mivel nem szokványos a produkció.
A 45 perces előadást december 1-jén, szombaton 15 óra 30 perckor az iskola diákjai, 18 órakor pedig a nagyközönség tekintheti meg a JMSZK színháztermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 13:37:12

A Fidelitas segítséget ajánl az idősek ellátásához


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 18:32:43

Míves üvegtárgyak, cseréppipa, kályhacsempe


ajánlott cikk főképe

2020-07-12 13:44:39

Szent Benedek búcsú