Készüljünk! - adventi ráhangolódás


2012-11-30 09:33:31  | cikk: mo  | 


Készüljünk! - adventi ráhangolódás főképe
Adventi, a karácsonyra való ráhangolódást segítő alkalmakat tart három napon át a Pápai Református Egyházközség. A református gimnáziumban tartott programon Steinbach József osztja meg gondolatait a megjelentekkel. A püspök az ünnepre való felkészülés fontosságára hívja fel a figyelmet.
Felkészültnek lenni és készülni nem ugyanazt jelenti – fogalmazott Steinbach József a tegnap esti programon. Manapság elvárás az, hogy felkészültek legyünk a saját területünkön, a szakmánkban. Gondoljunk csak egy állsáinterjúra, a szakmailag felkészült emberekre felnézünk, de a rideg profizmuson túl valami többre van szükség. Készülni egy lelkiség, és ebben benne van az, hogy minden felkészültségünk ellenére felismerjük a hiányosságainkat.
- Ha mindezt kivetítjük egész életünkre, megláthatjuk gyengeségünket, töredékességét. Készülni azt jelenti, hogy minden felkészültségem ellenére segítséget kérek másoktól és az élő Istentől, mert nem vagyok elégséges önmagamban és önmagam számára – foglalta össze adventi gondolatait a psüpök.
Steinbach József három zsoltárra fűzte fel az adventi ráhangolódás jegyében szervezett programsorozatot, a 113., 125. és a 139. zsoltárra. Készüljünk dicsérettel, készüljünk bizonyossággal és készüljünk önvizsgálattal, ez a három este tematikája.
A püspök hangsúlyozta, akármilyen sok a feladat és teljesíthetetlennek tűnnek az elvárások, akkor is tudni kell elcsendesedni, megállni, készülni. Megállni az Isten színe előtt. Elkérni azt a lelki muníciót, amivel aztán mehetünk tovább, hogy a munkánk is áldott legyen. És advent ennek az ideje – emelte ki Steinbach József.

A Pápai Reformáttus Egyházközség még két alkalmat tart a karácsonyi lelki készülődés jegyében. A programok ma és holnap este 17 óra 30 perckor kezdődnek a református gimnázium dísztermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:22:57

Teljes fordulatszámon pörög a piac


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 17:03:26

Minihotel épül a Várkertfürdőben


ajánlott cikk főképe

2020-07-23 15:15:16

Ez lesz Izrael jövője?


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 16:12:45

Járványügyi óvintézkedések a Közszolg Nonprofit Kft-nél