Rendhagyó matekszakkör a Mikulás jegyében


2012-11-30 14:57:18  | cikk: mo  | 


Rendhagyó matekszakkör a Mikulás jegyében főképe
Rendhagyó matematika szakkörre várta tanulóit ma délután a Munkácsy Mihály Általános Iskola. A vetélkedő a Mikulás jegyében zajlott, hiszen a csapatokat alkotó diákoknak a nagyszakállúhoz kapcsolódó szöveges példákat kellett megoldaniuk. Tóthné Nagy Judit érdeklődésünkre elmondta, vegyes csapatokban dolgoztak a gyerekek, hiszen öt nyolcadikosnak kellett ötödikes, hatodikos és hetedikes tanulókat maguk köré gyűjteni, így négyfős csoportokban vetélkedtek. A matematika munkaközösség vezetője elmondta azt is, a szakkör feladatait tekintve arra törekedtek, hogy minden szöveges példában a Télapó, a Krampuszok jelenjenek meg, vagy a Mikuláshoz köthető jelképek köszönjenek vissza. Hány csomag van a Mikulás puttonyában? Hány éves a nagyszakállú Télapó? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre alapultak a szöveges feladatok, melyek megoldásai a legkülönfélébb matematikai számításokat igényelték. Voltak egyenlettel, törtérész-számítással vagy mértékváltással meghatározható feladatok is. A végeredményeket meg is kellett védeniük a diákoknak, így a szakköri foglalkozás nagy mértékben fejlesztette a tanulók kommunikációs és problémamegoldó képességét, ezenkívül jó hatással volt a vitakészségükre is.
Természetesen nemcsak a példák kapcsolódtak a Mikuláshoz, hanem a díjazás is. A résztvevők csokitélapót kaptak és az egyik pedagógus még mikulássütit is készített nekik. A szervezők gondoltak arra is, mi lesz akkor, ha rendet kellene teremteni a tanteremben. Erre volt kitűnő eszköz egy virgács, de ezt szerencsére nem kellett használni a pedagógusoknak.
Tóthné Nagy Judit arról is beszámolt, hogy a Munkácsyban harmadik évfolyamtól kezdődően hetente egy alkalommal várja matematika szakkör a tanulókat. A diákok élnek is a lehetőséggel, hiszen az egyes szakköri foglalkozásokon közel 20 fő vesz részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-15 17:17:15

Ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:47

Otthonról dolgozik a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-05-07 14:20:02

Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól