Színes programok az amerikai héten a Fáy Óvodában


2012-12-04 15:55:52  | cikk: Babos Petra  | 


Színes programok az amerikai héten a Fáy Óvodában főképe
A Fáy András Lakótelepi Óvodában több nemzet kisgyermekei élnek együtt. Az ovisok egymás  kultúrájának jobb megismerése céljából minden hónapban 1-1 hétig kizárólag egy adott nemzet kulturális elemeivel foglalkoznak. Így történt ez november 26. és 30. között, amikor is amerikai hetet tartottak az óvodában, mivel az amerikaiak egyik legfontosabb ünnepét, a hálaadást a közelmúltban ünnepelték.
- Intézményünkben három csoportban is amerikai hetet tartottunk, a Levendulában, a Galagonyában és a Bodzában is. A hét az indián és az amerikai kultúra és szokások körül zajlott. Megemlékeztünk az amerikai hálaadásról. Két amerikai anyuka is segítette a munkánkat, képeskönyveket hoztak, amiből angolul meséltek, valamint sütöttek almás és sütőtökös pitét is. Az indián kultúra volt a hét fő eleme. Ennek keretein belül elmeséltük Pocahontas történetét, indiános könyveket hoztak be a gyerekek, amiket megnézegettünk. Mindenki találhatott ki magának indián nevet, amit nagyon kreatívan oldottak meg a kicsik, volt köztük Hosszúpuska, Villámvas és Kisvirág is. Az indiános történetek izgalmasak voltak a gyerekek számára. Készítettünk indián fejdíszt, dobot, tomahawk-ot és totemoszlopot is. Felállítottunk egy indián sátrat is, ami mellé tábortüzet raktunk, s elénekeltük a Ten little Indians című dalt is. A jó hangulatú dalolás után felállítottuk a totemoszlopunkat, amit indián zenére körbetáncoltunk. A csütörtöki napon lehetőség nyílt a kicsiknek megismerkedni az Amerikában kedvelt salsa, tangó és rock and roll táncokkal is, amiket a Tánc-Lánc Művészeti Alapiskola táncosai mutattak be. A bemutató után lelkesen tanultunk country táncot, amit a gyerekek és a felnőttek egyaránt nagyon élveztek - mondta el hírportálunk kérdésére Dan Róbertné óvónő.
Simon Ákosné, a Bodza csoport óvónője is hasonló élményekkel teli, színes programokról számolt be.
- Csoportunkban van egy kolumbiai kislány, ezért mi nemcsak az USA-val foglalkoztunk. Megtanultunk egy picit spanyolul, meséket néztünk, meghallgattuk a spanyol himnuszt, valamint egy nemzeti eledelt is megkóstoltunk. Az ország zászlaját lefestettük. Készítettünk indián fejdíszt, övet, csatot és hot dogot is. A gyerekek nagyon jól érezték magukat.
Az óvoda december 17-én Nemzetek karácsonya címmel közös családi délutánt tart.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-26 16:26:43

Könnyes búcsú László atyától


ajánlott cikk főképe

2020-08-21 22:32:09

Kevesebben vannak karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-09-15 08:53:58

42 diák és 10 tanár került járványügyi megfigyelés alá a Petőfiben