Országjáró körúton az MSZP-s politikusok


2012-12-05 23:15:51  | cikk: HuHa  | 


Országjáró körúton az MSZP-s politikusok főképe
Országjáró körúton ismertetik programjukat és kérdezik meg a lakosság véleményét az MSZP országgyűlési képviselői, melynek mai Veszprém megyei állomásán – 19 település között - Pápát is érintették. A politikusok késő délután a Kossuth utcán tartottak sajtótájékoztatót a párt helyi szervezetének vezetőjével, majd lakossági fórumra várták az érdeklődőket. A sajtótájékoztatón Józsa István, a párt frakcióvezető-helyettese elmondta, pártjuk ez év őszén programalkotásba fogott, elkészítették a gazdaságpolitikai programot, oktatási programot és vidékfejlesztési programot, melyet az országjáró körút során vitatnak meg a szakemberekkel és a lakossággal. Ma Veszprémben tartottak kihelyezett frakcióértekezlet, melyen elsősorban a mezőgazdasági és vidékfejlesztési problémákról tanácskoztak.
-Ahol virágzó mezőgazdaság volt, ott most az állami „újraföldosztások” következtében sokan föld nélkül maradtak, és ezt mi szeretnénk orvosolni. A másik téma Veszprém megyében az idegenforgalom. Azt látjuk, hogy az idegenforgalmi fejlesztések megtorpantak, mi szeretnénk ennek is új lendületet adni 2014 után – fogalmazott a politikus, példaként hozva fel a pápai Fő teret, melyről azt mondta, nem kellemes látvány, hogy a tér évek óta így áll. Józsa István úgy fogalmazott, remélik, hogy az a tapasztalat, amit a konzultációk után szereznek, érdemben be fog épülni a programjukba, és segíteni fog ezeknek a problémáknak a megoldásában.
-Erről szól a vidékjárásunk, erről szól az MSZP programalkotása és ezt a programot küldtük el annak a nyolc szervezetnek, melyekkel szeretnénk együttműködni 2014-ben a választásokon – mondta. A sajtótájékoztatót követően a politikusok több környékbeli településre mentek tovább, a pápai lakossági fórum vendége pedig Lendvai Ildikó volt. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, országjárásuknak kettős célja van, egyrészt a szakpolitikai program megismertetése, másrészt a lakosság véleményének megismerése.
-Nem az a célunk, hogy mi beszéljünk, a nyelvünket használjuk, hanem, hogy a fülünket. Hallgassunk arra, mi az elvárás, hogyan tud egy az ország érdekében tevékenykedő párt olyat mondani és tenni, ami a valóságos problémákra felel. Eddigi tapasztalatunk szerint, az ország lakosságának többsége a nyugalomra és a kiszámíthatóságra van leginkább kiéhezve. Egyfajta társadalmi békére van szüksége az embereknek.
Lendvai Ildikó szerint, a kiszámíthatóság része az is, hogy a választási győzelemre aspiráló pártok – így a szocialista párt is – valódi kormányzóképességet mutassanak, konkrét programjaik és ne ígéreteik legyenek. Mindezek mellett az embereknek nagy szükségük van az igazságtalannak érzett társadalmi különbségek csökkentésére.
-Az utóbbi hetekig ez inkább a jövedelemkülönbségekre vonatkozott, most azonban azt tapasztalom, hogy az oktatásról szóló friss hírek hatására az emberek egyre inkább attól félnek, hogy ezek a különbségek az ő gyermekeik életében még nagyobbak lesznek, mint most.
A Reményt és biztonságot mindenkinek címet viselő rendezvény házigazdájaként Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke köszöntötte a megjelenteket, számos olyan problémát felvetve, mely a mai magyar társadalmat sújtja. Lendvai Ildikó vitaindítójában kiemelte, a gazdasági, társadalmi válság mellett akut politikai válság is sújtja Magyarországot, és ha kormányváltás lesz, soha nem látott nehézségekkel kell megküzdenie az új kormánynak. A politikus bevezetőjét követően a megjelentek tették fel kérdéseiket, mondták el véleményüket. Az országjárás keretében tartott fórumokról a rendezvény vendége egyébként úgy nyilatkozott, nemcsak esélyt lát arra, hogy a lakossági fórumokon elhangzottak beépülnek programjukba, hanem már van is rá példa. A gazdasági, foglalkoztatási és oktatási program elemeinek ismertetésekor elhangzott lakossági vélemények, problémák közül már volt olyan, amiket a programgazda beleírt a meglévő tervezetbe.
-Ha a nagypolitikai jármű - melynek az irányvétele nekem sosem tetszett - akadozik, nem elég olajozott a működése, akkor már pontosan tudjuk, mire kell odafigyelni – mondta ezzel kapcsolatban Lendvai Ildikó.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-27 08:48:35

Aszfaltozzák a Juhar utcát


ajánlott cikk főképe

2020-08-24 18:04:45

27 fertőzött, 75 karantén - friss adatok a járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-09-23 17:22:58

A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje a pápai zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2020-06-05 13:07:16

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben