Az ipartestületnél is járt a Mikulás


2012-12-06 22:17:16  | cikk: HuHa  | 


Az ipartestületnél is járt a Mikulás főképe
Hosszú évtizedek óta hagyomány, hogy a Mikulás ellátogat az iparosok gyermekeihez is december 6-án. Ez alkalomból ma délután több tucat kisgyermek érkezett szüleivel az Ipartestületi Székházba, hogy dalokkal, versekkel köszöntse a nagyszakállút. Szabó Tibor, a Pápa és Térsége Ipartestület elnöke elmondta, már harminc éve ipartestületi tag, de már akkor is minden évben megtartották ezt az ünnepet a gyermekek számára.
-Nagyon kedves hagyományunk a Mikulás ünnep, éppúgy, mint a nyugdíjas találkozó, amit a hétvégén tartunk meg, és mint az Iparos Családi nap. Szükség van ezekre az alkalmakra, hogy megtörjék a hétköznapok szürkeségét és együtt legyünk. A gyermekek szemében megcsillanó öröm mosolyt csal a felnőttek arcára, a kicsik pedig mindent megígérnek a Mikulásnak, hogy megkapják az ajándékukat – mondta az elnök. Horváth Barnabás, a négyévesek bölcsességével elmesélte, a Mikulás nagy és van ajándéka, meg hófehér szakálla, és a jó gyerekeket megjutalmazza.
A kisgyermekek izgatottan várták a télapó érkezését, aki csilingeléssel jelezte közeledését, majd megfáradva leült a gyerekek közé és mesét mondott nekik. A kicsik dalokkal és versekkel kedveskedtek a jóságos öregnek, aztán pedig mindenki sorra került. A Mikulás tudta, ki az, aki sokat veszekszik a testvérével, ki az, aki kicsit raplis és ki az, aki jól tanul az iskolában és mindig szót fogad a szüleinek. Az ajándékcsomagot persze valamennyi gyermek megkapta a piros ruhás, fehér szakállú öregtől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-29 19:29:40

Mi, pápaiak! - Új mozgalom alakult városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-09-18 20:03:39

Megjelent a Pápa és Vidéke magazin


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-06-13 20:13:44

Társadalmi munka a Forrás tanösvényen