Szépen szerepeltek a refisek a Kossuth Szövetség pályázatán


2012-12-08 19:03:24  | cikk: Babos Petra  | 


Szépen szerepeltek a refisek a Kossuth Szövetség pályázatán főképe
210 évvel ezelőtt született Kossuth Lajos. A kerek évforduló kapcsán a Kossuth Szövetség "A múlt a jövendő tükre" címmel esszépályázatot írt ki, melyre városunkból több iskola is benevezett. A rangos megmérettetésen a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája, a Tarczy Lajos Általános Iskola, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola is indult néhány tanulójával. A felhívás nyomán kilencvenhét pályamunka készült, amelyek közül a legjobbak arany minősítést érdemeltek ki, a további kiemelkedő munkákat ezüst oklevéllel jutalmazták, a többi pályázó emléklapot kapott. Pápáról két refis diák, Capp Áron Levente (10.C osztályos tanuló) arany, Lendvai András (10.C osztályos tanuló) pedig ezüstminősítést ért el, s oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek. A diákok figyelmét a rangos versenyre H. Szabó Lajos helytörténész hívta fel - tájékoztatta hírportálunkat felkészítőjük, Adorján Zoltán tanár.
Az eredményhirdetés az MTA Könyvtárában volt Budapesten, a jutalmat a Kossuth Szövetség vezetősége adta át, valamint a rendezvényen dr. Hermann Róbert tartott előadást napjaink egyik legkiválóbb történészéről, Szemere Bertalan munkásságáról. Az eredményhirdetésen részt vettek még a 19. század  hírességeinek, nemzeti újjászületésünk kora formálóinak leszármazottai is, akik a jutalmazás után bemutatkoztak, meséltek családjukról, és elbeszélgettek felmenőik ifjú tisztelőivel.
- Pályázatomat a mindennapi gondokról írtam, amelyek Magyarországon vannak, s hogy erről Kossuth mit is gondolhatna, mi lenne a megoldási javaslata. A gyűjtőmunkában a könyvek mellett az internet volt nagy segítségem, és természetesen felkészítő tanárom és a nagymamám - mondta Capp Áron Levente.
- Kossuth kultuszáról és díszpolgárrá avatásáról írtam. Rengeteg kutatómunkát végeztem H. Szabó Lajos és Adorján Zoltán segítségével. A munkám során sokat tanultam Kossuthról, az ő munkásságáról - tette hozzá Lendvai András.
A díjkiosztó ünnepségen a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola is részt vett, felkészítő tanárukkal, Goór Judittal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-03 14:24:17

Koronavírus-fertőzöttek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 17:16:10

Hét turnusban kínál nyári tábort a Kékfestő


ajánlott cikk főképe

2020-08-09 19:37:12

31 fertőzött, karanténban több háziorvos - vasárnap esti információk a koronavírus-járványról


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 16:26:43

Könnyes búcsú László atyától