Barokk táncszakkör az Erkelben


2012-12-08 19:08:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Barokk táncszakkör az Erkelben főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Pápai Forgatag elnevezésű sikeres európai uniós projektjének keretein belül az erkeles diákok a „Múlt-kor táncai, Cikornya és Pomádé” címmel heti rendszerességgel barokk táncszakkörön vehetnek részt. A táncos lábú diákok barokk táncokkal, zászlóforgatással és a tűz-zsonglőrködés alapjaival is megismerkednek a negyvenkét alkalom során. - A projekt célja a tehetséggondozás. Az iskolából 31 diák sajátíthatja el a korra jellemző táncokat, zászlóforgatást és a tűz-zsonglőrködést Müller Anita és Müller Zoltán táncpedagógus segítségével. A megtanult táncokat a város jeles eseményein mutatják majd be jövőre, a Barokk Forgatag című összművészeti bemutatón. A szakkör lényege, hogy a tánctudást olyan szintre fejlesszék, hogy a diákok bármikor be tudjanak illeszkedni a Barokk Forgatag című rendezvénybe - mondta Baán Éva szakmai koordinátor.
- Iskolánk nagy örömmel vesz részt a projektben, a diákok szívesen járnak a szakkörre. Intézményünkben már korábban is, szakkör keretein belül ismerkedhettek az érdeklődő tanulók a barokkal, de ez egy újabb kihívást jelent számukra. Az elmúlt évben Barokk roadshow keretein belül bemutathatták már felkészültségüket - tette hozzá Heizer Zoltánné igazgató.
A szakkör júniusban zárul majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-05 13:07:16

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 17:33:48

26 fertőzött, 92 karantén péntek délután


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 21:10:16

Terítéken az intézményi átalakítás - ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-06-18 13:32:55

Lámpás kereszteződés épül a Somlai úton