Advent az önkéntesség jegyében: Diafilmet vetített a polgármester


2012-12-09 11:37:42  | cikk: mo  | 


Advent az önkéntesség jegyében: Diafilmet vetített a polgármester főképe
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete 2012. februárjában pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program Az önkéntesség elterjesztése a konvergencia régiók területén című kiírására. A projekt célja, hogy népszerűsítse az önkéntességet, emelje általános társadalmi megbecsültségét, és az önkéntes akciókon keresztül a pápai kistérségben növekedjen a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandósága. A Civilszerviz első akciójaként kitelepült az adventi vásárba, ezenkívül a szombati kézműves foglalkozás már lelkes önkéntesek közreműködésével zajlott a volt pártházban. A játszóház keretében készültek is a szebbnél szebb ajándékkísérők, mézeskalács emberkék és más karácsonyi ajándékötletek.

Az önzetlen segítők között ott volt Pápa polgármestere is, aki diafilm-vetítésre invitálta a gyerekeket. Dr. Áldozó Tamás érdeklődésünkre elmondta, az ÖNKÉNTES-PONT-MOST címmel indult projekt rendkívül értékes magatartásmintát közvetít a pápaiaknak, olyat, amivel jó azonosulni. A középiskolai érettségihez is szükséges lesz a közösségi munka, így ez a fajta tevékenység Magyarországon is valóságos életérzéssé alakulhat, ami egyébként külföldön magától értetődő természetességgel jelen van. A polgármester hozzátette, az a jó, ha valaki minél több szervezetben többféle tevékenységet folytat. Áldozó Tamás megjegyezte azt is, sikeres lehet a kezdeményezés, a pápaiak fogékonyak az önkéntességre, hiszen sokan végeznek önzetlen, önkéntes munkát, gondoljunk csak az egyházi közösségekre – osztotta meg gondolatait a polgármester, majd hozzáfűzte, üdvözli és támogatja a Pápára települt Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokának kezdeményezését. Keith Boone ezredes felvetette, hogy miután az ezredben szolgáló katonafeleségek folyamatosan segítő tevékenységükkel, önzetlen munkával támogatják a hajléktalanszállót és egyéb szociális intézményeket, így ezt a munkát végezhetnék együtt az angolul tanulni vágyó vagy a nyelvet jól ismerő középiskolás diákokkal is. A polgármester szerint a közös ügynek sok jó következménye lehet.

A gyerekek összekucorodtak az egyik sarokban és átélhették a régi diavetítők nyújtotta élményt. Tágra nyílt szemmel figyelték a lassan pörgő, sokéves diaképeket, és hallgatták ahogy a polgármester elmeséli a Hókirálynő történetét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-09 20:12:10

Ajándékkártyával és műsorral kedveskedtek az időseknek


ajánlott cikk főképe

2019-12-20 08:16:38

Adventben a vendégszeretetről - Ötórai tea mellett


ajánlott cikk főképe

2019-11-14 21:20:05

Készülnek az adventi hangversenyre a PNNÖ tagjai


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 20:49:03

Kezedben a jövőd - Pályaválasztási kiállítás