Mikulásvárás Borsosgyőrön


2012-12-09 19:53:32  | cikk: HuHa  | 


Mikulásvárás Borsosgyőrön főképe
Ma délután a borsosgyőri részönkormányzat Mikulása örvendezette meg gyerekeket a kultúrházban tartott ünnepségen. A télapó köszöntése hagyományos a városrészen, ám az idén nem a szülőknek kellett besegítenie a fehér szakállúnak az ajándékok beszerzésében, hanem a részönkormányzat biztosította az ajándékokat. Máté István, a részönkormányzat vezetője elmondta, végigjárták a falut, hogy megtudják, kik azok, akik szívesen részt vesznek a közösségi Mikulás ünnepen és közel nyolcvan gyermek fogadta el a meghívást. Nekik készítettek kis csomagot, amit aztán a Mikulás hozott el az apróságoknak. Az ajándékozás mellé kis műsorral is kedveskedtek a faluban élőknek, a jó viselkedésről szóló, tanulságos történetet helyi kisdiákok adták elő.  A részönkormányzat vezetője érdeklődésünkre elmondta, szeretnék hagyománnyá tenni, hogy az itt élő gyermekek közreműködnek egy-egy helyi műsorban, ezzel is erősítve a közösség összetartozását, hiszen ha ebben nőnek fel, később sokat profitálhat belőle a falu.
-A részönkormányzat létrejöttével lehetőségünk nyílt arra, hogy mi ajándékozzuk meg a kicsiket, az pedig, hogy a helyi gyermekek készültek és műsort adtak, különösen fontos a közösség számára. Ezúton is köszönöm felkészítőjüknek, a szülőknek és gyerekeknek egyaránt – mondta Máté István.
A borsosgyőri Mikulás két nagy puttonyban hozta az ajándékokat, a kicsiket név szerint hívta a színpadra, ahol a legbátrabbak verssel és énekkel kedveskedtek a hófehér szakállú öregnek.
 A településrészen közös karácsonyi ünnepet is szerveznek a falu közösségének, ahol ugyancsak a helyi gyermekek színesítik a műsot, holnap pedig a nyugdíjas klub tart ünnepváró összejövetelt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-28 21:10:01

Ismét felfelé kúszik a fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-08-08 21:02:35

131 karantén városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-09-07 19:31:23

Stabilizálódni látszik a pápai járványhelyzet