Gyertyafényes Advent: Két gyertya ég az adventi koszorún


2012-12-09 21:14:21  | cikk: mo  | 


Gyertyafényes Advent: Két gyertya ég az adventi koszorún főképe
Újabb gyertya ég a város adventi koszorúján. A Gyertyafényes Advent programjai és a pápai adventi vásár csütörtökön indult a Fő téren. Csütörtöktől vasárnapig számos civil szervezet és oktatási intézmény diákjai szórakoztatták műsorral a járókelőket. Advent második hétvégéjén azonban nemcsak helyi művészeti és iskolai csoportok léptek színpadra ünnepre hangoló összeállításaikkal, hanem olyan ismert és népszerű művészek is, mint Szulák Andrea vagy Dervalics Róbert és a balatonfüredi Jazz Quartett.

Sokan összegyűltek a megújuló Fő téren a mély, bársonyos hangú énekesnő, Szulák Andrea karácsonyi koncertjére. A hideg időjárás sem tántorította el a meghitt pillanatokra, karácsonyi dallamokra vágyó pápaiakat attól, hogy együtt énekeljék a jól ismert slágereket. Szulák Andrea a koncert előtt elmondta, nagyon sok helyre várják még adventben, de az ünnep számára szent. A karácsonyi készülődés kislányával közösen zajlik, december 20-a után pedig már a pihenésé lesz a főszerep – fogalmazott az énekeső. Szulák Andrea elárulta azt is, nagyon várja már azt a pillanatot, amikor kislányával a konyhában süröghetnek, és készíthetik a karácsonyi ételeket. A művésznő hozzáfűzte, szeret olyan dolgokat ajándékozni karácsonykor, amelyeket ő maga készített, így szerettei vagy CD-t, vagy koncertjegyeket vagy éppen házi bonbont, tojáslikőrt vagy karácsonyi süteményeket kapnak ajándékba.

Tegnap a magyar zenei életből csemegézhettek az adventi vásár látogatói Szulák Andival, ma pedig Louis Armstrong „magyarhangja” szólalt meg a színpadon. Dervalics Róbert kiemelkedő hangi adottságokkal rendelkezik. Ha az ember behunyta a szemét, azt hihette, maga Armstrong énekel a pápai színpadon. A fiatalember és csapata, a Jazz Quartett fellépése nyomán a swing, a blues és a jazz üditő hangulata árasztotta el a teret. A zenekar célja, hogy a színpadra varázsolja a swingkorszak Amerikáját, felidézze Louis Armstrong szellemét, és ezáltal a műfajt minél több emberrel megismertesse és megszerettesse. A zenész-énekes elmondta, ezen munkálkodnak, hiszen Magyarországon még viszonylag kicsi e műfaj népszerűsége és ismertsége.

Advent második vasárnapján a Pápai Református Egyházközség képviselője gyújtotta meg a városi koszorú második gyertyáját, miközben az egyházközség Séllyei István kórusa hangolta ünnepre a megjelenteket. Ifj. Márkus Mihály adventi gondolataiban úgy fogalmazott, karácsony egyik legfontosabb üzenete a megbékélés. A megbékélés otthon, a családban, a munkában és önmagunkban. Isten megbékél az emberrel. A református lelkipásztor azt hangsúlyozta, fontos, hogy megtaláljuk karácsony mögött az üzenetet. Ez az ünnep arról szól, hogy Jézus Krisztus eljött a földre. Ha őt megtaláljuk, megismerjük és követni tudjuk, akkor valóra válhatnak a költő sorai: „Karácsonyi rege, ha valóra válna, igazi boldogság szállna a világra…” Mindenki ezt a boldogságot keresi. Az ige azt mondja, hogy Jézus Krisztusban megadatott. Ezért őt várjuk. És ezért gyújtottunk még egy gyertyát – foglalta össze ünnepi gondolatait ifj. Márkus Mihály.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-20 11:30:41

A Kíváncsiság és a Szentivánéji Álom Magyarország tortái 2020-ban


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 12:16:25

A járványhelyzet miatt szünetel a személyes ügyfélfogadás a Vízműnél


ajánlott cikk főképe

2020-09-07 22:35:07

Könyvbemutató: Az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus emlékezete a kortársak szemével


ajánlott cikk főképe

2020-08-28 20:43:45

Költségvetés módosítás, intézményi beszámoló, tanulmányi támogatási rendszer