Adventi Kórustalálkozó a Szent József kápolnában


2012-12-09 21:38:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Adventi Kórustalálkozó a Szent József kápolnában főképe
Tizenegy éve hagyomány már Pápán, hogy advent idején a városban működő felnőtt kórusok közös koncertet adnak. Így történt ez ma délután is, amikor hét kórus, a Szent Cecília Kórus, a Szent Anna Kórus, a Pápai Református Gyülekezet Séllyei István Énekkara, a Nyugdíjas Énekkar, a Sarokkő Gyülekezet Dicsőítő Csoport, a Pápai Erkel Kórus és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara csodálatos éneke töltötte be a Szent József kápolna falait.
Németh Sándor, a Sarokkő Gyülekezet Dicsőítő Csoport vezetője, a koncert szervezője kérdésünkre elmondta, hogy a hagyományt az Erkel-iskola akkori vezetője, Schmidt Dezsőné indította.
- A kórusok általában 3-3 művet hoztak a mai alkalomra. Van köztük spirituális, amerikai és persze karácsonyi dallam is. Fontosnak tartjuk a közösség építését, hogy minden kórus megismerje a másik munkáját. Advent a szeretet, a béke ünnepe. Ezt akarjuk egymás között fenntartani - mondta a szervező.
Az adventi-karácsonyi hangverseny a hét kórus közös énekével, a Hintsd szerte szét című dallal zárult, amelyet közel 150 fő énekelt.
A meghitt koncert végén szeretetvendégségre várták a résztvevőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-08 08:09:19

Tizenhatodik évadát kezdte meg a Pegazus Színház


ajánlott cikk főképe

2020-09-01 21:08:05

1 újabb pozitív eset a városban


ajánlott cikk főképe

2020-07-13 17:43:16

Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2020-09-17 18:48:54

Bontják a várkerti térköves járdákat