Babakiállítás a Somogyi Galériában


2012-12-09 21:42:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Babakiállítás a Somogyi Galériában főképe
Magyar és sváb népviseletbe öltözött, thaiföldi és maláj nemzetiségű, porcelán velencei álarc figura és műanyag karakterbabák sokasága látható mától a Somogyi Galériában a babakiállítás keretein belül. A tárlat a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében jött létre.
A nagyteveli Beszprémi Vendelné Magdolna házi szociális gondozónő, öt éve gyűjti a különböző méretű és karakterű babákat, mára már ezer fölötti létszámot tudhat magáénak a hölgy.
- A babák nagy része porcelán, de van nagyon sok műanyag karakterbabám. Általában a használt piacon gyűjtöm be őket, sokszor megveszem a hibásat vagy töröttet is, azokat mindig nagy kedvvel újítom fel. Nagyon élvezem, mindig találok újat, van szingapúri és amerikai babám is. Mára már közel ezer babából áll a kollekcióm, amit a faluközpontban, a templommal szembeni épületben tárolok, s amelyből most harmincat mutatok be. Az adventi időszakra készítettem egy kis betlehemet, amit el is hoztam a kiállításra. Jelenleg a falu templomának betlehemét készítem, amelyben 80 centiméteres figurák lesznek. Nagy vágyam, hogy egyszer egy önálló kiállításon mutathassam be majd a gyűjteményem, ami addig remélhetőleg tovább gyarapszik - mesélte Magda néni.
Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Drabant András, a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat tagja ajánlotta a megjelentek figyelmébe a különleges tárlatot.
A tárlatmegnyitón a Gannai Asszonykórus működött közre.
A kiállítás két hétig tekinthető meg a galériában.
A nemzetiségi önkormányzat soron következő programja az adventi hangverseny lesz december 14-én 17 órakor, a Szent József kápolnában. A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-09 17:57:38

Nőtt a házasságkötések és a gyermekszületések száma Pápán 2019-ben


ajánlott cikk főképe

2019-09-25 22:45:44

Élhető Város - Meghirdette ötödik programját Grőber Attila


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 22:15:21

Folytatódott a Zsidó Szabadegyetem előadása


ajánlott cikk főképe

2019-09-28 10:07:20

Köszönet a testületi tagok munkájáért