Szárnyasok színvonalas seregszemléje


2012-12-09 23:33:55  | cikk: pt  | 


Szárnyasok színvonalas seregszemléje főképe
Galambok százai lepték el a hétvégén az egykori Mező szakközépiskola tornatermét, ahol galambkiállítást rendezett a V85 Pápai Galamb és Kisállat Tenyésztők Egyesülete.
A hagyományosan évente megrendezett nagyszabású, nívós kiállításon a versenyre nevezett madarakat szakmai bírálat alá is vették, végül pedig a kiállított létszám közel 20 százaléka érdemelte ki a kiváló minősítést.
– Mostani rendezvényünk a Németh Károly-emlékkiállítás nevet viselte egyesületünk idén februárban elhunyt egykori elnökének és oszlopos tagjának tiszteletére. Csaknem 40 tenyésztő vett részt a kiállításon, melyen 38 fajta galamb és többféle díszbaromfi mellett nyulak is megtekinthetőek voltak. Ezúttal sajnos kevesebben voltak, mint legutóbb, a látogatószám alakulásában valószínűleg a hideg idő is közrejátszott – tájékoztatott Ács Ferenc, a pápai galambászegyesület titkára.
Mint mondta, közel 300 látogató így is megfordult a rendezvény helyszínén, ahol az öt bírálónak köszönhetően 21 galamb nyerte el a fajtagyőztes címet. A mezőnyben egyetlen kitűnő minősítésű galamb lett, amelynek Ács Ferenc a büszke tulajdonosa.
– A háromnapos kiállítás színvonalas volt, a felhozatal minőségileg jónak számított. Láthatóan fejlődtek a tenyésztőtársak, akik főként a Dunántúlról érkeztek, de az ország távolabbi pontjait is képviselték galambászok Pápán – tette hozz az egyesületi titkár. Megtudtuk tőle, az 1959 óta működő pápai galambászegyesület jelenleg 23 tagot számlál, és rendszeresen szerepelnek országos versenyeken, megmérettetéseken.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-12 19:46:13

Megúszta a brutális balesetet a pápai kerékpáros


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 15:33:23

Maradnak a korlátozások a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-08-18 09:14:01

Diszkriminálják a pápai kézilabda-szurkolókat


ajánlott cikk főképe

2020-05-26 14:27:49

A tervek szerint idén is lesz úszótábor