Nyugdíjas advent Borsosgyőrön


2012-12-10 20:49:31  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nyugdíjas advent Borsosgyőrön főképe
Ma délután a Pápa-Borsosgyőrön élő nyugdíjasokat örvendeztették meg advent alkalmából ünnepi programmal a helyi nyugdíjas klub tagjai. A faluban közel 200 idős ember él, közülük 70 tagja van az egy éve működő nyugdíjas klubnak.
A községben hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a nyugdíjas találkozót. A karácsony a szeretet, az örömhír és a békesség ünnepe. Minden ember számára meghatározó az adventi időszak, amikor melegség tölti el szívünket. Ahol harmónia, szeretet van, ott meghitt, bensőséges közösséget tudnak teremteni. A borsosgyőri kisközösség is ezt mutatja, hiszen jól érzik magukat együtt, odafigyelnek és törődnek egymással.
Máté István, a részönkormányzat vezetője elmondta, a tagok lelkesen készültek a mai napra énekkel, verssel és egy kis betlehemes játékkal.
- A nyugdíjas klub közel egy éve működik már a faluban. Általában hétfőnként tartják összejöveteleiket, bárki csatlakozhat hozzájuk. A tagok már több rendezvényt is szerveztek, de elvállalták a temetőben lévő elhagyatott sírok gondozását, a hősi emlékmű karbantartását is. Szívesen sütnek gyermeknapra vagy egyéb rendezvényre, amellyel a falu életében aktívan részt vehetnek. A csoport vezetője Szalai Károlyné - mondta el Máté István.
A jó hangulatú délutáni program közös beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-07 22:35:07

Könyvbemutató: Az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus emlékezete a kortársak szemével


ajánlott cikk főképe

2020-06-05 13:07:16

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 16:26:43

Könnyes búcsú László atyától