Kerekasztal-beszélgetést kezdeményeztek a Zsinagógában helyet kapó kiállításról


2012-12-11 20:25:17  | cikk: mo  | 


Kerekasztal-beszélgetést kezdeményeztek a Zsinagógában helyet kapó kiállításról  főképe
Orbán Imre nyílt levelére reagálva Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselő és Áldozó Tamás polgármester közös sajtótájékoztatón hívta kerekasztal-beszélgetésre az érdeklődőket, civil szervezetek és egyházak képviselőit, hogy közösen tárgyalják, védjék meg a Zsinagógában összeállított kiállítás ügyét. Grőber Attila hangsúlyozta, a kiállítás nemcsak a holokausztról és a zsidó vallásról szól, hanem a városunkról és annak értékeiről is.
- Nem mehetünk el amellett, hogy egyesek ezeket az értékeket kétségbe vonják. Szeretnénk beszélgetni arról, hogy ez a kiállítás nem hamisít történelmet, hanem értéket közvetít és büszkén mutatja be azokat, akik zsidóként éltek és tettek ezért a városért – emelte ki a szocialista képviselő, majd hozzátette, fontos, hogy a város értékeit közösen védjük meg. Emellett a kerekasztal-beszélgetés célja az is, hogy közösen tárgyaljuk meg azokat az irányvonalakat, amelyek mentén a későbbiekben hasonló kiállításokat szerveznénk – fűzte hozzá Grőber Attila.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a polgármester támogatta a kezdeményezést.
- Egyet értettünk abban, hogy ez a tárlat néhány egyszerű és könnyen értelmezhető tényt állít: Pápán éltek zsidók. Ezek a zsidók értéket teremtettek ebben a városban. És ennek a zsidó közösségnek a túlnyomó részét elpusztították egy haláltáborban. Nem tudjuk értelmezni azt, hogy ehhez képest mi a történelemhamisítás – hangsúlyozta Áldozó Tamás. A polgármester utalt arra is, e szavak akár büntetőjogi következményekre is okot adhatnak.
- Tartozunk annyival, hogy ennek a városnak az értékeit, a múltját, a polgárait, egyszóval magunkat, mindettől megvédjük – fogalmazott a polgármester, majd megjegyezte, ezért várnak minden olyan érdeklődőt a programra, aki hasonlóan gondolkodik.

A kerekasztal-beszélgetés december 13-án, csütörtökön 14:30-kor lesz, helyszíne pedig a Városháza „A”-épületének házasságkötő terme.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:46:45

Mínusz 310 millió forint


ajánlott cikk főképe

2020-08-12 20:26:39

Polgármesteri tájékoztató: 8 bölcsődei dolgozó második tesztje is negatív


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-07-22 21:34:26

Visszaváltják a bérleteket, de lesznek koncertek