Borsosgyőrön is ülésezett a testület


2012-12-11 21:49:32  | cikk: mo  | 


Borsosgyőrön is ülésezett a testület  főképe
Négy napirendi pontot tárgyalt mai ülésén Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának testülete. A testületi ülésen a képviselők – Bereczky Nóra, Tóth József, Varga Zoltánné és az elnök Máté István – mellett részt vettek az Egyesített Szociális Intézmények, a Pápai Rendőrkapitányság és a Közterület-felügyelet képviselői. A testület tagjai három beszámolót hallgattak meg az ülésen.

A településrész közbiztonságának helyzetéről és az azzal kapcsolatos feladatokról Kovács Péter törzsőrmester, a Pápai Rendőrkapitányság járőr körzeti megbízottja és Bauer Tibor rendőr százados, a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztály vezetője adott tájékoztatást. Kovács Péter elmondta, a településrészen öt kisebb súlyú bűncselekmény történt, ezenkívül a külterületeken történtek anyagi kárral és könnyebb sérüléssel járó közúti balesetek. Bauer Tibor a tájékoztatót kiegészítve elmondta, a település közbiztonsági és baleseti mutatói jónak értékelhetők, hiszen közel 1000 lakosra vonatkozóan évente 10 alatti bűncselekmény-számot regisztrálnak. A beszámolót a testület egyhangúlag elfogadta.

A második napirendi pontban a Közterület-felügyelet beszámolóját tárgyalták a képviselők. Radó István, a Közterület-felügyelet vezetője elmondta, az tapasztalható, hogy a lakosság az ingatlan előtti közterületeket rendben tartja, mutatja ezt az is, hogy ebben az évben mindössze kilenc esetben kellett intézkednie a közterület-felügyelőknek. Kérdésre válaszolva a Közterület-felügyelet vezetője elmondta, megkezdték az illegális hulladéklerakók feltérképezését és kétirányú felszámolását. A Közterület-felügyelet tevékenységéről szóló beszámolót a testület elfogadta.

A harmadik napirendi pont kapcsán Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője a szociális tevékenységről szóló beszámoló kapcsán szóbeli kiegészítéssel nem élt, azonban részletes tájékoztatást adott az ESZI szolgáltatásairól, különös tekintettel az alapszolgáltatásokra és a bentlakásos ellátásra. Az ESZI tevékenységéről szóló beszámolót támogatták a képviselők.

Az utolsó napirendi pontban a talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendelet-tervezetet véleményezte a testület. A borsosgyőri önkormányzat – a tapolcafői részönkormányzathoz hasonlóan – elfogadásra javasolta a csütörtöki városi képviselőtestületi ülésen tárgyalandó rendelet-tervezetet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-09-16 22:37:57

Karanténban a Pápa Városi Televízió


ajánlott cikk főképe

2020-07-13 17:43:16

Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2020-09-30 20:43:50

Csütörtöktől lámpák irányítják a forgalmat a Somlai úton