„Sodróka” kézműves foglalkozás


2012-12-11 23:30:54  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Sodróka” kézműves foglalkozás főképe
A Pápai forgatag projekten belül Sodróka címmel népi kézműves foglalkozások várják kedd délelőttönként a Balla Róbert Téri Általános Iskola néhány tanulóját. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ közelmúltban indult sikeres projektje (TÁMOP) keretében a hagyományőrző heti kurzus során a diákok most az agyagozás rejtelmeibe tekinthetnek be Reidmár Linda szakkörvezető segítségével.  - Programunk során az iskolai oktatás kiegészítéseként népi kézműves foglalkozásokon a már elfeledett népi mesterségek felelevenítésével a hagyományőrzést tűztük ki célul. Célunk a hagyományőrzés, a vidék népművészeti motívumainak megismertetése és a kreativitás fejlesztése. Az ügyes kezű gyerekek ma agyagozással foglalkoztak, agyagképeket formáztak és egyéb dekorációs tárgyakat készítettek. Ha megszáradtak az alkotások, mázolják és végül pedig kiégetik őket. Ezzel szinte egy időben az Erzsébetvárosi Óvoda apróságai Csutkababa néven hagyományőrző foglalkozáson vehetnek részt, ahol szőnek, agyagoznak, korongoznak, babát készítenek és tűzzománcoznak, valamint csuhéznak. Az alkotásokat a tanév végén kiállítás keretében mutatjuk majd be - mondta el Bognárné Novák Ilona szakmai koordinátor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-03 11:02:23

Megrongálták a piac fémszerkezetét (frissítettük cikkünket)


ajánlott cikk főképe

2020-09-17 17:11:09

Vajda Péterről a városbarátoknak


ajánlott cikk főképe

2020-09-14 12:35:53

Szeptember 17-én jelenik meg a megújult Pápa és Vidéke


ajánlott cikk főképe

2020-08-09 23:02:51

17 éves a Várkertfürdő