Új elnöke van a Pápai Többcélú Kistérségi Társulásnak


2012-12-12 02:04:03  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Új elnöke van a Pápai Többcélú Kistérségi Társulásnak főképe
Kunszt Szabolcsot, Takácsi polgármesterét választották meg a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás új elnökének a társulás idei évi utolsó ülésén kedd délután. A jelölt 30 igen szavazattal, 6 nem ellenében nyerte el a pozíciót, a társulás elnökhelyettese pedig Varga Péter vaszari polgármester lett.
A régi-új Városháza nagytermében zajló tanácskozás 37 település képviselőinek részvételével kezdődött, az ülést a társulás leköszönő elnöke, dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere vezette.

A jelenlévők az első napirendi pontban elfogadták a Pápai Rendőrkapitányság tevékenységéről szóló beszámolót. – A Pápai Rendőrkapitányság céljai azonosak az Országos Rendőr-főkapitányság céljaival: a közbiztonsági egyeztető fórumokon kíváncsiak vagyunk a lakosság véleményére, továbbá nyílt információkat adunk önöknek, amikből kiderül, mennyiben tudtuk teljesíteni a közbiztonság szolgáltatását – fogalmazott szóbeli kiegészítésében Szappan Csaba pápai rendőrkapitány, végezetül pedig köszönetet mondott Pápa városának, valamint a vidéki településeknek a helyi rendőrségnek nyújtott anyagi és eszközbeli támogatásért.

A következőekben tájékoztató hangzott el a katasztrófavédelmet érintő ez évi jogszabályi változásokról, valamint a katasztrófavédelem tevékenységéről, majd megszavazták a társulás 2012. évi költségvetésének módosítását és 2013. évi költségvetési koncepcióját.

A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás működésének átalakulása is lezajlott az ülésen: az elnök és az elnökhelyettes megválasztása mellett kijelölték a társulás gesztortelepülését is, amely 19 szavat begyűjtésével Takácsi lett – mögötte Mihályháza végzett 18 szavazattal. Takácsi 2013. július elsejétől tölti majd be a gesztortelepülés tisztségét, míg az új elnök és elnökhelyettes mandátuma 2013. első napjától érvényes. Dr. Áldozó Tamás tájékoztatása szerint a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás működésének átalakítását jogszabályi változások tették szükségessé. A gesztortelepülésre főként a társulást érintő pénzügyi feladatok elvégzése hárul a jövőben.

Ez évi utolsó tanácskozásán a társulás a házi segítségnyújtás 2013. évi térítési díját óránkénti 350 forintban határozta meg, az összeget a törvényi útmutatók szerint számították ki.

A vegyes ügyek során dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója és Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár vezetője tartott tájékoztatót a 2013. évi könyvtári feladatellátással kapcsolatban. – Január elsejétől a jogszabályi változás miatt a megyei könyvtár lesz a működtetője a kistelepülési könyvtári ellátásnak. Ugyanakkor a tevékenységbe be lesznek vonva azok a városi könyvtárak, akik eddig is ellátták a térségben ezeket a feladatokat – tudtuk meg Pálmann Judittól. Dr. Hermann István elmondta, a változások után változatlan marad a könyvellátás és a technikai háttér is, egyúttal pedig bízik benne, hogy nem kell kevesebb pénzből gazdálkodniuk, valamint a feladatuk sem lesz több.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet