A jó szakma felér egy diplomával - Nyílt nap az Acsádyban


2012-12-12 19:47:17  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A jó szakma felér egy diplomával - Nyílt nap az Acsádyban   főképe
A leendő elsősök számára tartottak ma délelőtt nyílt napot az Acsády Ignác Szakképző Iskolában. A program nagyon sok érdeklődőt vonzott, akik a rövid tájékoztatót követően az egyes tanműhelyekben nyerhettek betekintést a választható szakmákba. Dr. Császár Éva igazgató köszöntője után Kovács Tamás gyakorlati oktatásvezető bemutatta az intézményt fényképes vetítéssel egybekötve, majd beszélt a képzési struktúráról és az egyes szakmákról.
- Iskolánk nyílt napja a pályaválasztási sorozathoz kapcsolódik, melynek célja, hogy a nálunk oktatott szakmákon keresztül felhívjuk a nyolcadik osztályosok figyelmét a pályaválasztás fontosságára. Az intézményünk által oktatott szakmák mind olyanok, amelyekkel nagyon jól el lehet helyezkedni a piacon. A tanműhelyi nyílt nap keretein belül a műhelyben folyó oktató munkát kívántuk bemutatni, hogy lássák, az adott szakma mit is takar pontosan, mit kell ott a szakembernek végeznie. A nyolcadikosok több szakmából is választhatnak, mint például a szociális ápoló, villanyszerelő, gépi forgácsoló, asztalos, festő és hegesztő. A 16. életévüket betöltött fiatalok a kőműves, mezőgazdasági gépszerelő szakma közül választhatnak. A 9. osztályban induló képzéseink három évesek, a kőműves és a mezőgazdasági gépész pedig két éves. A Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság döntésének megfelelően ösztöndíjjal támogatott szakmáink is vannak. Az ösztöndíj mértéke az első szakképzési évfolyam első félévében 10.000 Ft/hó, utána a tanulmányi eredménytől függően 10.000-30.000 Ft/hó. A szakképző évfolyamokba történő felvétel feltétele a szakmai egészségügyi alkalmassági vizsgálat. Túljelentkezés esetén a rangsort a tanulmányi előmenetel alapján alakítjuk ki. A szakképzés második évfolyamától kezdve lehetőség nyílik a gyakorlati képzés külső képzőhelyeken történő lebonyolítására is. A szakközépiskolai képzés 4 éves, utána pedig egy, illetve két év alatt lehet szakmát szerezni. Az egészségügyi, a közlekedési és az eletronikai-elektrotechnikai szakmacsoport közül választhatnak a tanulók. A kollégiumi elhelyezés is biztosított - tájékoztatta hírportálunkat az igazgató.
Az iskolába 2013. február 20-ig lehet jelentkezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-18 14:56:08

95. születésnapján köszöntötték Frantz Lászlót


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként


ajánlott cikk főképe

2020-06-13 20:13:44

Társadalmi munka a Forrás tanösvényen


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak