Szombaton avatják a Mindenki keresztjét


2012-12-13 20:40:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Szombaton avatják a Mindenki keresztjét főképe
A Pápai Lokálpatrióta Kör kezdeményezésére az Alsóvárosi temetőben állíttattak egy gránitkeresztet, a Mindenki keresztjét, melyet ökumenikus emlékhelynek szánnak. A keresztet Járóka Attila kőfaragó mester készítette el társadalmi munkával, a gránit megvásárlására pedig a Lokálpatrióta Kör gyűjtést kezdeményezett. Szeptember 1-jén jótékonysági koncertet szerveztek, melyen Fodor Bernadett operaénekesnő énekelt. 
- Ez a 4 méter magas gránitkereszt egy olyan emlékhely, amelynél bárki tiszteletét teheti halottai előtt, s nemcsak a helyben eltemetett hozzátartozókra gondoltunk, hanem a távolban elesett, idegen földben nyugvó szeretteinkre is. Örömmel mondhatom el, a monumentális kereszt elkészült - mondta Klempa Éva, a kör elnöke.
Az ünnepélyes átadó és a kereszt megáldása 2012. december 15-én, szombaton 15 órakor lesz a temető főbejáratánál.
A szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-20 11:37:19

Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-08-13 20:40:42

260 pápai karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 08:17:45

Tűz és víz - Strandok éjszakája a Várkertfürdőben


ajánlott cikk főképe

2020-08-26 16:58:22

Szeptember közepén havi magazin formájában újraindul a Pápa és Vidéke