Képzeletem kékfestő virágai


2012-12-16 21:57:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Képzeletem kékfestő virágai főképe
Novemberben írt ki rajzpályázatot a pápai Kékfestő Múzeum "Képzeletem kékfestő virágai" címmel, melyre általános iskolás gyermekek alkotásait várták. A gyermekpályázat díjkiosztó ünnepségét tegnap délután tartották a múzeumban. Reidmár Linda múzeumvezető hírportálunk kérdésére elmondta, közel száz alkotás érkezett be a pályázatra, melyből négyet értékeltek.
- Olyan gyermekmunkákat vártunk elsősorban, amelyek a kékfestést mutatják be a motívumokon keresztül. Nagyon sok kisgyermek indult, s ennek örülünk. Az alkotásokat egy három tagból álló szakmai zsűri értékelte, Pesei Petra, Zsuppán István és Katona György. A legügyesebbek értékes könyvjutalomban és oklevélben részesültek, valamint az első helyezett egy egyhetes kékfestő táborban is részt vehet majd a nyáron. Végül pedig a résztvevők közönségdíjra szavazhatnak - mondta Reidmár Linda.
A díjkiosztó ünnepség után a Szó és Kép Színpad "Hova lett a hóember" című mesejátékát adta elő.
Csukárdi Sándor a kedves darab kapcsán elmondta, a társulat 10 évvel ezelőtt játszotta ezt a mesejátékot, melyet idén újítottak fel.
- A darab Seholsincs erdőben játszódik, ahol a nyúl és a róka megismerkedik a hóemberrel és örök barátságot kötnek. A történet végére a hóember elolvad, így a nyúl és a róka elvesztik barátjukat. Végül a Mikulás megjelenik, s rámutat arra, hogy a barátság időn és távolságon is túlmutat és akkor is barátok maradnak, ha már ő nincs – foglalta össze a történetet Csukárdi Sándor.  

Képek:

Nyertesek:
Bogdán Alexandra, Nagy Tamara, Valdinger Laura
Farkas Luca - különdíjas

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-01 14:35:36

Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-06-17 17:15:45

Megszűnt a látogatási tilalom a kórházban


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 11:02:23

Megrongálták a piac fémszerkezetét (frissítettük cikkünket)


ajánlott cikk főképe

2020-07-28 17:24:38

Folyamatos az óvodák működése a nyári szünidőben Pápán