Nagysikerű karácsonyi koncertet adott Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara


2012-12-17 23:23:06  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Nagysikerű karácsonyi koncertet adott Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara főképe
Zsúfolásig megtelt az evangélikus templom Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskarának ma esti karácsonyi koncertjére. A nagyszabású, színvonalas hangversenyen a barokk korszaktól kezdve a XX. századig bezárólag hallhatott változatos képet mutató, remek zeneműveket a közönség a Fehér Ferenc karnagy vezette énekkartól.
– Idén a júniusi, Pápán megrendezett országos kórustalálkozó volt számunkra a legnagyobb esemény. Körülbelül 40-45 fős tagsággal büszkélkedhetünk, kórusunkban az ének szeretete a legfontosabb, de emellett kiváló közösség alakult ki nálunk. Szeretjük egymást, és ez a zenénkre is kihat. Régóta rendszeresen adunk hangversenyeket a Pápai Evangélikus templomban, aminek nagyon jó az akusztikája. Mindig is szívesen fogadtak minket itt, és ez a templom minden szempontból ideális helyszín a koncertezésre. Ami a jövő évi legfontosabb tervünket illeti: 2013 júniusában szeretnénk részt venni a római nemzetközi kórustalálkozón, ami egy rendkívül neves és színvonalas rendezvény – tájékoztatott Fehér Ferenc.
A koncerten a világhírű svéd, norvég, osztrák, német, angol és amerikai zeneszerzők mellett természetesen Bárdos Lajos mesteri dallamai is felcsendültek.
A hétfő esti hangversenyen a műsort Bévárdiné Kővári Mária vezette, míg szavalattal Babos Tibor működött közre.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet