Karácsonyi ünnepség a nyugdíjasok tiszteletére


2012-12-18 21:41:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Karácsonyi ünnepség a nyugdíjasok tiszteletére főképe
– Jó tudni, hogy a pápai nyugdíjasok, idősek értékközvetítésből és értékteremtésből még ma is példaképek lehetnek – fogalmazott köszöntőjében dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének karácsonyi ünnepségén ma délután.
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott rendezvényt Baán Éva, a nyugdíjas egyesület elnöke nyitotta meg, aki beszédének elején köszönetet mondott Pápa Város Önkormányzatának, illetve személy szerint dr. Áldozó Tamásnak az egész éves erkölcsi és anyagi támogatásért.
– A legnagyobb ajándék a szeretet, amire mindenki vágyik. Karácsonykor adunk és kapunk is szeretet, ezért várjuk az év legszebb ünnepét. Ezekben a napokban a családtagok mindenütt összegyűlnek, hogy együtt ünnepeljenek, hogy a szeretet lángja mindenhol éghessen. A mi egyesületünk egy nagy közösség, egy nagy család, ahol nem csak a karácsony közeledtével, hanem egész évben figyelünk egymásra, segítjük egymást. Ezek a cselekedetek szeretetből és önzetlenségből fakadnak – mutatott rá a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének vezetője. Mint mondta, az idei év során rendszeresen segítettek nyugdíjas társaiknak a napi problémáik megoldásában, ha kellett festettek, takarítottak, szereltek.
– Elismerésemet fejezem ki valamennyiük munkájáért, azért, hogy ebben az évben egész Veszprém megye nyugdíjas társadalmának példát mutattak a nyugdíjas-találkozó megszervezésével. Jó tudni, hogy a városban van egy ilyen közösség. Jó tudni, hogy a nyugdíjasok, az idősek önszerveződésből példát mutatnak a fiatalabbaknak – hangsúlyozta a polgármester Baán Éva gondolatait követően.
A beszédek után a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai és tanárai vették birtokukba a színpadot, akik zenés, verses, énekes ünnepi műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. Az előadást Győrffyné Mátis Márta és Lombosi Anikó, a Tarczy-iskola két pedagógusa állította össze.
Az ünnepségen dr. Áldozó Tamás mellett részt vett többek között Unger Tamás alpolgármester, dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója, valamint Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet