„A zenével olyan régiókba is eljuthatok, ahova a szavak és a tettek nem” - Zséda koncertje Pápán


2012-12-18 22:45:01  | cikk: mo  | 


„A zenével olyan régiókba is eljuthatok, ahova a szavak és a tettek nem” - Zséda koncertje Pápán főképe
Régóta készült már arra, hogy adventben megörvendeztesse pápai rajongóit, s hogy ebben a csodálatos négy hétben szülővárosában léphessen színpadra. 2012-ben beteljesült Zséda vágya: miközben a harmadik gyertya lángja is beragyogta az ünnepi készülődést, a zenebarát közönség Zsédenyi Adriennek tapsolhatott a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Zséda különleges ajándékkal készült pápai rajongóinak, hiszen nálunk mutatta be első ízben Más Világ című jazz koncertjét. A koncerten olyan dalok csendültek fel, melyek meghatározóak voltak a selymes hangú énekesnő életében, lett légyen az egy kamaszkori élmény, vagy éppen a karrierhez vezető út egy-egy mérföldköve. A közel két órás koncerten néhány új sláger is elhangzott a művésznő legújabb, Ötödik érzék című lemezéről.

Miután türelmesen kivártuk a sorunkat – elvégre Zséda nem szabadulhatott könnyen a családtagok, barátok, ismerősök és a dedikálásra váró rajongók gyűrűjéből – , pápai fellépéséről, az adventi készülődésről és a 2013-as esztendőről kérdeztük a 10 éves szólókarrierjét ünneplő énekesnőt, Zsédenyi Adriennt. 

- Bár tavaly egy jótékonysági műsor erejéig találkozhatott veled a pápai közönség, most végre valóra vált, amit már régóta terveztél: majd' kétórás koncerttel örvendeztetted meg rajongóidat itt, Pápán, karácsony tövében. Hogy érezted magad a pápai közönség körében ma este?
- Szerintem ez egy nagyon jó koncert volt, fantasztikus volt a közönség. Mindig nagyon szeretek hazajönni, hiszen olyan rajongói klub van itt és olyan szeretettel fogadnak, a barátok, a családom, hogy ez egy igazi energiabomba volt.

- Milyen többletet ad számodra egy pápai fellépés? A sok-sok családtag és barát, ismerős elismerő tapsa a nézőtérről.
- Ez egy eszméletlen húzóerő, hogy még többet adjak. Bár most kicsit be voltam rekedve, de nagyon odatettem magam.

- Sok olyan dal csendült fel a koncerten, melyek valamilyen módon meghatározták pályádat.
A saját dalokon túl olyan darabokat válogattam össze, amelyeken keresztül megtanultam zenélni. És amelyeken keresztül megtaláltam a zenében a saját helyemet. Akár Edit Piafra, a Hair-re, vagy a blues zenére gondolok..ezek olyan fázisai voltak az életemnek, amelyeken keresztül megtanultam, mi az éneklés. Már kezdettől nagyon jó tanáraim voltak, és szépen lassan megtaláltam magam, hogy ki is vagyok én.

- Advent és az év vége a számvetés ideje is. Ilyenkor megállunk kicsit, visszatekintünk az elmúlt egy évünkre és talán az életünkre is. Milyen esztendő van a házad mögött, és hol tart Zséda azon úton, melyet elképzelt magának?
- Nincs ez annyira kitalálva, mint egyesek hiszik, az egyik döntés hozza a másikat és sokszor csak beleengedem magam a helyzetekbe. Nehéz év van a hátam mögött. Nehezen állt össze a lemez. Olyan szempontból, hogy kerestem, most, 2012-ben mi az, amivel bele tudok szólni az emberek életébe. A zene által. Mert a zene az egy olyan spirituális eszköz, amivel olyan régiókba is eljutok, ahova a szavak és a tettek sem. Sokat lehet ezáltal adni, közvetíteni, ebben hiszek. Aztán végül is összeállt a zenei anyag, kijött a lemez, elkészült a második könyvem, tehát mindenképpen sikeres volt ez az év, de sokat gondolkodtam, hogy milyen irányba lépjek.

- És úgy érzed, sikerül „beleszólni az emberek életébe" ezzel a lemezzel?
- Igen, úgy érzem olyan dalok születtek, melyek mindegyikének komoly küldetése van. Akár az országnak, akár a csajos, bulis szektornak szól, akár mélységében, a szerelem tekintetében...igen, úgy érzem, újra megtaláltam a helyemet a zenében. 

- Pápára is egy másik koncerthelyszínről érkeztél. Hogyan sikerül felkészülni az ünnepekre?
- Már szeptember óta készül a lista, úgyhogy jártamban-keltemben beszerzem az ajándékokat. De az utolsó három hét, amikor igazán odateszem magam: mind az öt érzéket bevetem, hogy a lemezem címére utaljak vissza, a látványt, az illatokat, a hangokat, mindent.

- Hogy telnek majd az ünnepek? Hogyan tölti a karácsonyt Zséda?
- 22-ig koncertezem. Aztán 23-án már tényleg csak az ünnepre készülünk, együtt lesz a család itt Pápán. És szilveszterkor koncertezem újra.

- Milyen új feladatokat és kihívásokat hoz 2013?
- Az új lemez dalainak a küldetését szeretném beteljesíteni, hogy eljusson a közönséghez. Ezen fogunk dolgozni, készülünk a nagy Aréna-koncertre, turnézunk.

- Mit üzen, mit kíván Zséda karácsonyra a rajongóknak?
- Néhány nap csendességet. Szeretetteljes légkört otthon. 2013-ra pedig nagyon sok boldogságot. És áldott ünnepeket mindenkinek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-05 18:50:49

Közgyűlés a Máltai Szeretetszolgálatnál


ajánlott cikk főképe

2020-01-31 15:06:28

Megkezdődött hazánkban az influenzajárvány


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:28:18

Kivágni, vagy meghagyni?


ajánlott cikk főképe

2020-01-28 15:21:55

Elektromos autó a kórházban