Márciusban nyit a mozi


2012-12-19 21:27:53  | cikk: mo  | 


Márciusban nyit a mozi főképe
Márciusban indulhatnak a vetítések a moziban. Pápa Város Önkormányzata – a lehangoló látogatottsági adatok miatt – korábban pályázatot írt ki a mozi üzemeltetésére. A kiírásra olyan ajánlatot vártak, amely a piaci viszonyok között működőképessé tudja tenni a mozit. A pályázat sikeréről és a nyertes pályázó által vállaltak részleteiről dr. Áldozó Tamás polgármester számolt be. 

A pályázó vállalta, hogy olyan berendezéseket működtet az épületben, amelyek a 3D-s vetítésekre teszik alkalmassá a mozit.
- A vállalkozó összességében egy 35 millió forintos beruházást kíván megvalósítani az épületben. Pályázatában arra is kitért, hogy egy városi közösségi filmszínházat szeretne kialakítani. Tehát mondhatjuk, hogy olyat, mint amilyen régen volt, vagyis itt nem a plázákban megtalálható mozira kell gondolni, hanem annál sokkal hangulatosabb közösségi térre – foglalta össze a polgármester.
A pályamunkában szerepel az is, hogy a vállalkozó olyan közösségi teret kívánna létrehozni, melyet a város lakossága magáénak érez, szívesen és rendszeresen járna oda, illetve tudná, hogy a mozielőadásokon kívül más rendezvényekkel, változatos programokkal találkozhat. A pályázó ugyanis nemcsak filmvetítéseket tervez a moziban, hanem – egyebek mellett – közönségtalálkozókat és filmtörténeti kiállításokat is szervezne.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a vállalkozó mérsékeltebb árakat kíván meghatározni, mint a hasonló minőségű szolgáltatást nyújtó filmszínházak. Így – ha pl. egy másik városba való átutazás költségét is leszámítjuk, akkor a mozikedvelő közönség nagy eséllyel helyben tartható. A pályázó azt tervezi, hogy a 2D-s jegyárak nem haladnák meg az 1000, a 3D-s jegyárak pedig az 1200-1300 forintot. Ebből az összegből természetesen kedvezményt biztosít a gyermekek, a nyugdíjasok és a diákok számára – derült ki a sajtótájékoztatón. 

A polgármester hozzátette, a pályázó megfelelő referenciákkal rendelkezik. A városvezetők bíznak abban, hogy márciustól az épület moziként üzemelhet.
- Addig azonban mind a pályázónak, mind a városnak vannak teendői. Utómunkában még néhány, a fűtési rendszert érintő beruházási elemet meg kell valósítanunk itt az épületben, ez 10 millió forintos költséget jelent. Viszont a beruházás után elmondhatjuk, hogy az épület korszerű fűtéstechnikával rendelkezik.
Áldozó Tamás megjegyezte, a város készen áll a szerződéskötésre, és várja, hogy a márciusi nyitásig megkezdődjenek a beruházások.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 14:02:30

Elhunyt dr. Szundy Béla


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 13:00:23

Trambulin a jótékonysági főzőverseny bevételéből


ajánlott cikk főképe

2020-06-09 09:10:18

Új infrastrukturális beruházásokat adtak át az MH Pápa Bázisrepülőtéren


ajánlott cikk főképe

2020-08-01 00:07:13

Petőfi Sándorra és Vajda Péterre emlékezett az EpVE