Közel ötszáz járművet ellenőriztek az elmúlt hónapban - véget ért a „Látni és látszani” kampány


2012-12-19 21:41:10  | cikk: HuHa  | 


Közel ötszáz járművet ellenőriztek az elmúlt hónapban - véget ért a „Látni és látszani” kampány főképe
December 15-én véget ért az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett fokozott közúti ellenőrzés, mely a „Látni és látszani” kampány keretében zajlott. Az európai mintára meghirdetett baleset-megelőzési program célja az volt, hogy általa csökkenjen az őszi-téli időszakban, a rossz látási körülmények miatt bekövetkező balesetek száma. A kiemelt rendőri akciót október 15-től egy hónapos felkészülési időszak előzte meg, gépjármű szakszervizek és optikusok bevonásával, ezt követte a november 15-én indult közúti ellenőrzés sorozat, melyben a rendőrök súlyozottan figyeltek a világítóberendezések műszaki állapotára, működésére. Mint arról korábban beszámoltunk, Pápán három szerviz csatlakozott a programhoz és közel ötszáz gépjármű tulajdonos vizsgáltatta át náluk járműve világítóberendezéseit. A kiemelt ellenőrzés eredményéről Horváth Tibor, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője adott tájékoztatást. Mint mondta, 495 gépjárművet vizsgáltak át kollégái az elmúlt egy hónapban, és a „Látni és látszani” kampány programjába illeszkedő szabálysértést, szabályszegést nem tapasztaltak. Igaz, a rendőrök olyan gépjárművezetővel sem találkoztak az ellenőrzés időszakában, akinek volt tanúsítványa arról, hogy a kampányban részt vett, és ellenőriztette gépkocsija világítóberendezéseit.
A főhadnagy hangsúlyozta, bár a világítóberendezések vizsgálatát célzó kiemelt akció véget ért, a járőrök továbbra is ellenőrzik a járműveket ilyen szempontból is, a gépjárművezetőknek pedig a KRESZ előírásai szerint elindulás előtt meg kell győződniük arról, hogy világító- és fényjelző berendezéseik megfelelően működnek-e.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-20 21:20:38

Győrffy Balázs: A magyar államiság Szent Istvántól eredő jogfolytonossága elválaszthatatlanul fogja össze a teljes magyar nemzetet


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 10:52:44

Múltidéző séta a zsidó temetőkben


ajánlott cikk főképe

2020-09-19 20:59:30

Több fertőzött, kevesebb karantén


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton