Karácsonyi vendégség az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézményében


2012-12-19 23:25:09  | cikk: HuHa  | 


Karácsonyi vendégség az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézményében főképe
Ezekben a napokban az Egyesített Szociális Intézmények minden egységében karácsonyi ünnepséget tartanak. Ma délután a Fogyatékosok Nappali Intézménye hívta közös ünneplésre az ellátottak hozzátartozóit és az intézmény támogatóit. A húszfős csoport és gondozóik idén februárban költöztek a Kóter turistaszálló földszinti épületrészébe, így az ünnepet is ott tartották. Az ellátottak idén is kedves műsorral készültek, a varázslatos történetet az esztergomi kirándulás ihlette, melyet aztán Horváth Melinda szakmai vezető segítségével állítottak össze. A mesében a szerzetesek karácsonyi süteményt készítenek, ám az nem akar sikerülni, a csuhások pedig mély álomba merülnek. Kedves kis manók érkeznek segítségükre, ám a sütemény csak nem akar elkészülni, s ekkor a mikulást hívják segítségül, végül pedig egy angyal ébreszti fel az álomba szenderült szerzeteseket és manókat. A történet végén a finom sütemény persze elkészül és minden vendéget meg is kínálnak belőle.
A Fogyatékosok Nappali Intézményében tartott karácsonyi ünnepség a legkedvesebb minden évben – mesélte Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI vezetője. Az ünnepen részt vett Keith P. Boone ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka és családja, akik jelentős támogatással segítették az intézményt, az önkormányzat nevében pedig Rádi Róbert kabinetvezető kívánt boldog karácsonyt mindenkinek és szólt a közösen átélt ünnep szépségéről. Az ESZI vezetője köszöntőjében arról beszélt, a karácsony csodája nem a dobozokba rejtett ajándékokról szól, hanem a kedves szavakról, őszinte, szívből jövő érzésekről. Az ünnepség végén kiosztották a szépen díszített karácsonyfa alatt megbújó apró ajándékokat és tiszta örömmel köszöntötték egymást a jelenlévők.
Szalainé Tihanyi Andrea érdeklődésünkre elmondta, új helyükön sokkal jobb körülményeket tudnak biztosítani az ellátottaknak és gondozóiknak, a Kóter pedig sok szép dekorációval gazdagodott, melyeket az intézménybe járók készítettek. Átöltözésük óta nagy gondossággal szépítgetik „otthonukat” és a hozzátartozók nagyon sok segítséget nyújtottak ehhez egész éven át.
Az ESZI ünnepségsorozata tovább folytatódik a héten, hiszen minden egységben megünneplik a karácsonyt, az idősek otthonának központi ünnepét pedig pénteken tartják majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-16 22:37:57

Karanténban a Pápa Városi Televízió


ajánlott cikk főképe

2020-09-11 21:46:33

Mindig van remény - Együtt az öngyilkosság ellen


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 19:26:04

Tapasztalatok a Tapolcáról


ajánlott cikk főképe

2020-09-19 20:59:30

Több fertőzött, kevesebb karantén