"Olyan jó néha angyalt lesni..." - Központi karácsonyi ünnepség az ESZI-nél


2012-12-22 09:14:01  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | A Teveli úti otthonházban tartotta tegnap délután Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézmények központi karácsonyi ünnepségét, ahol a szépen feldíszített karácsonyfa, betlehem és ünnepi illatok várták az otthonházban élők mellett a többi részleg lakóit is, hogy együtt ünnepelhessék Jézus születését. A vendégeket Hauber Lívia részlegvezető köszöntötte, aki a szeretet és a békesség fontosságára hívta fel a jelenlevők figyelmét.
- Karácsonykor a legszebb és legnagyobb ajándékunk a családunk. Mondjuk köszönetet tehát az együtt töltött szép pillanatokért. A gondosan megvásárolt ajándékok mellé tegyük oda azokat az emberi értékeket is, amikre mindenkinek szüksége van, vagyis a törődést, az odafigyelést, a türelmet, a megbocsájtást és a segítőkészséget. Ezeket nem lehet becsomagolva átadni, ezeket magunkból sugározva lehet csak átadni - mondta a részlegvezető, majd békés, áldott ünnepeket és boldog, betegségmentes új esztendőt kívánt minden lakónak és munkatársnak.
Az ünnepélyt a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának diákjai tették még varázslatosabbá verses-zenés összeállításukkal.
Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető is szólt az ünneplő közösséghez:
- Melegség tölti el szívünket karácsony közeledtével, egy-egy pillanatra megállunk a rohanó világban és számvetést készítünk az elmúlt évről. Az ünnep hangulatában a másik emberre is odafigyelünk és gondolunk arra, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak, akik fontosak a számunkra. Az elkövetkező napokban próbáljunk még több időt tölteni velük, hisz az elmulasztott idő soha nem jön vissza. Minden karácsony különleges és megismételhetetlen. Minden karácsonyra egy évet várunk, és sok titokzatossággal készülünk rá. A szerény karácsony is lehet szép és emlékekben gazdag. Egy ajándékvacsora is lehet meglepetés. Hisz minden ajándék szép, ha szeretettel adjuk. Minden szép, mert karácsony van. Mindenki máshogy éli meg a karácsonyt. Karácsonykor mindenkit szeretünk és szívünk is könnyebben megbocsájt.
A meghitt ünnepség keretein Keith P. Boone ezredes 500 dollár felajánlást tett, melyet az idősek otthonának részlegeire, műszaki cikkek vásárlására fordítanak, valamint 300 dollárnak megfelelő összeggel támogatja az alapítványt, melyet a nyugdíjasok részére használhatnak fel. Az ezredes kérdésünkre elmondta, a felajánlást feleségével együtt tették, mivel nagyon jó kapcsolatot ápolnak az idősek otthonával is. Végül magyarul kívánt minden jelenlevőnek boldog karácsonyt.
A kedves ünnepség végén az ajándékozás sem maradt el, az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány támogatásával a lakóknak apró ajándékkal kedveskedtek az intézmény dolgozói.
A program jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-09 21:48:58

Hamarosan elkészül az új piac épülete


ajánlott cikk főképe

2019-12-11 23:19:42

Fényfestés a Pannonia Reformata Múzeum udvarán


ajánlott cikk főképe

2019-11-15 11:17:41

Kozák János lett a PVCNÖ új elnöke


ajánlott cikk főképe

2019-10-17 22:59:43

A lelkészek és a gondnok