Övvizsgát tartott a Bakony Judo Klub


2012-12-27 17:28:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Övvizsgát tartott a Bakony Judo Klub főképe
Ebben az esztendőben második övvizsgáját tartotta az egyesület, melyen 21 sportoló adott számot tudásáról elméleti és gyakorlati szinten. A mezőlaki csoportban négy, a felnőtt csoportban pedig három sportoló már korábban levizsgázott, így összességében 28 sportoló szerezhetett magasabb övfokozatot. A judókák tudását – a pápaiak mellett - két zirci edző is árgus szemmel figyelte.
- A fehér övtől egészen a barna övig bezárólag tesznek vizsgát a versenyzőink – mondta Végh József, a klub elnöke. Több mint egy hónapot gyakoroltunk a mai napra, ez az idő lehetett volna több is, hiszen sokat kell dolgozni azért, hogy készségszintre jussanak a technikák, de véleményem szerint mindenki felkészült. Minden övfokozatra bizonyos feladatsort kell a sportolóknak teljesíteni, sárga övtől kezdve már dobásokat is végre kell hajtani, minden fokozat a maga szintjén nehéz, de barna övtől kezdve már mindent tudni kell a judóról. Elméletben a sportág történetéről, magyar vonatkozásáról tesz fel kérdéseket a vizsgáztató. Fontos megjegyezni, hogy arra vagyunk kíváncsiak, amit tud a sportoló, és nem arra amit nem, ha némi hiányosság felmerül azt átbeszéljük a vizsgázóval, hogy a kéősbbiekben ebből ne legyen probléma.
Végh József hozzátette, idén 108 bajnoki pontot szereztek a klub versenyzői, így a judo egyesületek éves rangsorában a 40. hely környékén zár a pápai klub, ami minden szempontból jónak mondható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-18 14:48:05

A korlátozások feloldásáról döntött az MLSZ elnöksége


ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:42:36

Válogatott dartsos nyert Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 10:36:05

A maratoni távra is várják a jelentkezőket


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 11:32:03

Jótékonysági futóversenyt rendeznek