Idén is ostormenettel indul a szilveszteri futás


2012-12-29 15:34:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idén is ostormenettel indul a szilveszteri futás főképe
A Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület egy régi magyar hagyományt elevenít fel városunkban. Régebben ugyanis szokás volt a jeles napok alkalmával az ostorral való tiszteletadás, csattogtatás. Ezzel tisztították meg a utcákat és tereket, elűzve minden rossz és ártó gondolatot. Ilyen alkalom volt a szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig a falun, biztosítva a föld és az ég között az egyensúly helyreállítását. A Hét Csillag Egyesület az elmúlt két évben is megtartotta e régi szokást, idén a pápai hagyományőrzőkkel együtt vonulnak.
- Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk december 31-én 14-órakor, a Bástya lakóteleptől induló és egészen a Nagytemplomig tartó ostormenetre, ahol szeretnénk leróni tiszteletünket elődeink előtt, és méltó módon búcsúztatni az Óév utolsó napját – tette hozzá Pintér Péter, az egyesület elnöke.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-19 18:56:33

Elveszített megyei rangadó


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 11:07:43

Minősítési szinteket lőttek


ajánlott cikk főképe

2019-10-29 20:44:50

Három arany az úszóknál


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 10:31:17

Szakmai szeminárium a Pápai Küzdősport Centrumban