Újévköszöntőt fújt Pápa Város Fúvószenekara


2013-01-02 09:23:22  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Újévköszöntőt fújt Pápa Város Fúvószenekara főképe
Garantáltan vidáman és felpezsdítően indult a 2013-as esztendő mindazoknak, akik részt vettek Pápa Város Fúvószenekarának nagyszabású Újévi Fúvós Showján a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.
A város fúvósai hagyományosan nívós koncerttel örvendeztetik meg a közönséget az új év első napjának estéjén, és a zenekar mindig igyekszik valami különlegességet belecsempészni az aktuális újévköszöntő hangversenyébe.
A kedd esti előadás első felvonásában a színháztermet klasszikus, szórakoztató fúvós muzsika töltötte be, amelyből természetesen nem hiányozhattak az ismert filmzenei slágerek sem. A Horváth Adrián karnagy vezénylésével dirigált zenekar játékát Végh Zsoltnak, a Pegazus Színház színművészének könnyed hangvételű konferálása és énekhangja színesítette.
A rövid szünetet követően kezdetét vette a Blues Brothers Show, amely ritkán hallható zenei csemegét tartogatott a nagyérdemű számára. A fúvósok John Landis 1980-ban készült kultikus zenés filmjének, a The Blues Brothersnek a világhírű dallamait dolgozták fel, és Ekanem Bálint Emota közreműködésével valódi „blues-barlanggá” varázsolták a színpadot. A hangulatot a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület táncosainak látványos fellépése fokozta. A Blues Brothers Show a legkisebb erőlködés nélkül, az első pillanattól kezdve hitelesen és magával ragadóan adott ízelítőt az európai ember számára talán kevésbé ismert jellegzetes amerikai blues világából. A produkcióból sugárzott a szeretet és a töretlen életöröm – mindez pedig remek útravalóval szolgálhat számunkra a 2013-as évre.
Horváth Adrián hírportálunknak kiemelte, koncertjükkel ezúttal is a felhőtlen szórakoztatásra törekedtek.  – A műsort mindig én állítom össze, és a zenekar tagjainak eddig még sosem volt ellenvetésük – mondta el kérdésünkre egy mosoly kíséretében a karnagy. – Sikeres, sok-sok munkával és fellépéssel teletűzdelt évet hagytunk a hátunk mögött. A sok szereplésünk lehetővé tette, hogy májusban elutazzunk Olaszországba egy nemzetközi fesztiválra és versenyre. Olaszországi fellépésünkre egy komplett magyar műsorral és temperamentumosabb zenével készülünk, amellyel a magyar mentalitást, vérmérsékletét szeretnénk bemutatni – tekintett előre Horváth Adrián. Megtudtuk tőle, a nemzetközi színtérre készülő koncertjüket a tervek szerint Pápán és Tapolcafőn is hallhatják majd az érdeklődők még a külföldi fellépés előtt.
Az Újévi Fúvós Show a Pápai Fúvósok Egyesülete szervezésében valósult meg, és a hangversenyt végül szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta a JMSZK színháztermének teltházas közönsége.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet