Amit a Pápai Járási Hivatalról tudni érdemes


2013-01-07 22:14:10  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Amit a Pápai Járási Hivatalról tudni érdemes főképe
Zökkenőmentesen kezdte meg működését a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala a Fő utca 12. szám alatt, a Városháza „A” épületében.
2013. január 1-től a járási hivatalhoz került a szociális ügyek egy része, mint például az időskorúak járadéka, a méltányossági kivételével a közgyógyellátás és az ápolási díj, az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítása, valamint a hadigondozás – tájékoztatott Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője.
Emellett a Pápán és a környékbeli településeken élőknek a járási hivatalt kell felkeresniük a gyámhivatali, valamint az okmányirodai ügyintézéssel is. Az Okmányiroda továbbra is a Polgármesteri Hivatal „B” épületében működik.
Mindezen ügyekben korábban a helyi jegyzőkhöz kellett fordulniuk a vidékieknek, azonban számukra nagy segítség lehet, hogy a járás hat településén, Csóton, Lovászpatonán, Mezőlakon, Pápateszéren, Ugodon és Vaszaron ügysegédek könnyítik meg a lakosság ügyintézését. Az ügysegédek a Közös Hivatalok épületében tartanak ügyfélfogadást, így a lakosoknak nem kell minden esetben beutazniuk a járási hivatal székhelyére. Például a szociális ellátásokra vonatkozó, illetve a lakcímváltozással kapcsolatos kérelmet helyben is benyújthatják - tudtuk meg a Pápai Járási Hivatal vezetőjétől.

Feketéné Földi Judit egyúttal kéri a lakosságot, hogy az ügyfélszolgálatokon tájékozódjanak a változásokról.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet