Emlékezzünk együtt a Don hőseire


2013-01-10 10:30:33  | cikk: mo  | 


Emlékezzünk együtt a Don hőseire főképe
1943. január 12-én megszólaltak az ágyúk a Donnál. A szovjet csapatok megkezdték a II. Magyar Hadsereg ostromát. A 220 ezres hadseregből 40 ezren meghaltak és több, mint 70 ezren megsebesültek. Tóth Kálmán, a Pápai Huszáregyesület alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a hosszú ideig méltatlanul elfeledett hadsereg hős katonáiról ebben az évben is megemlékeznek.

A doni áttörés 70. évfordulója kapcsán szervezett emlékünnepséget január 13-án, vasárnap 11:30-kor tartják az Esterházy úton, a II. világháborús emlékműnél. A Pápai Huszáregyesület már 15. éve vállalja fel a megemlékezés megszervezését.

Tóth Kálmán hangsúlyozta, szinte minden családban van, vagy volt olyan rokon, aki a II. világháborúban valamelyik frontján veszett oda, sérült meg. Ezért lehet fontos minden magyar család számára, hogy emlékezzen azokra a hős katonákra, akik fagyott lábbal, de hazaértek, akik megsebesültek, de túlélték a borzalmakat, és mindazokra, akik odavesztek a második világháborúban.

Emlékezzünk együtt a Don hőseire január 13-án, vasárnap, 11 óra 30 perckor a második világháborús emlékműnél!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-11 23:19:42

Fényfestés a Pannonia Reformata Múzeum udvarán


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 02:57:56

Dr. Áldozó Tamás: végtelenül megtisztelő, hogy 8 év után újabb öt évre én vagyok a város polgármestere


ajánlott cikk főképe

2019-12-09 19:00:20

Jazz és klasszikus zene


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 21:52:40

Részönkormányzati ülések