Szívet kapott karácsonyra


2010-01-07 20:19:11  | cikk: mo  | 


Korábban már beszámoltunk arról, hogy a pápai Rotary Asztaltársaság az adventi időszak négy hetében adománygyűjtést szervezett. Kitelepültek az egyik Kossuth utcai faházba és forralt borral, zsíros kenyérrel kínálták a járókelőket. Az adventi akcióból befolyt összeget egy 48 éves, pápai, szívátültetésre váró hölgynek és családjának ajánlották fel.

Ma már azt is tudjuk, hogy a középkorú asszonyt Gergelyné Cseke Ágnesnek hívják, és túl van a szívátültetésen.
Ma este a pápai rotarysok nevében Bánhidi László, az asztaltársaság vezetője nyújtotta át a családnak a jótékonysági akcióból befolyt nem csekély összeget, 401000 forintot. Az asztaltársaság tagjai felelevenítették a gyűjtés nem egyszer megható pillanatait.

- Volt például olyan is, aki nem fogadta el a forralt bort, egyszerűen csak a jótékonyság szelleme vezérelte – emlékezett dr. Varga Ferenc.

A ceremónia után egy asztal köré gyűltek a megjelentek, majd Gergely Klaudia, a Gergely család nagyobbik lánya elmesélte édesanyja megindító történetét.

- 5 évvel ezelőtt kezdődött anyu kálváriája, amikor egy éven belül 3 családtagot veszítettünk el. Állapota folyamatosan romlott. A vizsgálatokból aztán kiderült, hogy mindössze 10 százalékban működik a szíve. A donorlistára 7 hónappal ezelőtt került fel, azóta csak reménykedtünk. December 21-én megcsörrent a telefon és közölték, anyu új szívet kaphat. December 22-én műtötték – idézte fel az eseményeket Klaudia.

Gergelyné Cseke Ágnes azóta jobban van, állapota stabil. A transzplantáció sikeres volt, de a Gergely családra még egy megpróbáltatás vár. Az édesanya immunrendszere nagymértékben legyengült, s most teljesen steril környezetet kell teremteni a lábadozásához. Gergely Klaudia hozzátette, nagyon örülnek az adománynak, hisz a nagyobb kiadások még csak most következnek. A házukat ki kell festetni, újra kell parkettázni és mindent naponta fertőtleníteni kell, hogy a steril környezet fennmaradjon. Minderre néhány hét áll rendelkezésre, hiszen Ágnes hamarosan hazajöhet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-03-06 11:39:32

A nőket köszöntötte az MSZP Pápa és Környéke Szervezete


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 20:53:40

Itt a farsang áll a bál...


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 09:47:37

Szünetelnek a nyilvános szentmisék a katolikus templomokban