Ismét csillagászati szakkör indult a Pedagógus Művelődési Házban


2013-01-10 21:44:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ismét csillagászati szakkör indult a Pedagógus Művelődési Házban főképe
Hiánypótló jelleggel indították ismét útjára az amatőr csillagászati szakkört, melynek vezetője Németh Csaba építész, amatőr csillagász. A havi rendszerességű (minden hónap 2. csütörtöke) foglalkozásoknak a Pedagógus Művelődési Ház ad otthont.
Az első összejövetelt ma délután tartották, amikor is megbeszélték az éves munkatervet, s az érdeklődők elmondhatták, mire kíváncsiak a szakkör keretein belül.
Raák Andrásné érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi évben már szerveztek amatőr csillagász szakkört, melyre nagy volt az érdeklődés, s ezért gondolták úgy, hogy most ismét elindítják, mivel a városban nincs ilyen foglalkozás.
Németh Csaba, a szakkör vezetője elmondta, hobbi szinten 25 éve foglalkozik a csillagászattal.
- Katona voltam, amikor elkezdtem érdeklődni a csillagos égbolt iránt. Rengeteg szaklapot, könyvet olvastam erről, sokat jártam könyvtárba, vásároltam különböző távcsöveket. Mára már a csillagászat mellett a fotózás is s hobbim lett, s amikor csak tehetem, a munkám mellett kimegyek a természetbe - mesélte Németh Csaba.
- A szakkörök során szeretnénk majd előadókat is felkérni, s amikor a jó idő beköszönt, a természetbe kimenni, a csillagos égboltot kémlelni. Terveink között szerepel, hogy a bakonybéli Pannon Csillagdába is ellátogatunk majd – fogalmazott a szakkör vezetője.
A szakkörön való részvétel ingyenes és nem feltétel a különleges távcső sem, hiszen az amatőr csillagász minden technikai feltételt biztosít az égbolt tanulmányozásához.
Szeretettel várnak tehát minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-25 19:58:22

Elfogadta a 2020. évi költségvetési tervet a Borsosgyőri és a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 21:22:50

Új rámpa a vasúti aluljáróban


ajánlott cikk főképe

2020-05-03 21:29:48

Plató koncert Ress Hajnival


ajánlott cikk főképe

2020-08-16 13:50:11

A pápai hősökre emlékeztek