Folyamatosan takarítják az utakat (frissítve)


2013-01-14 08:55:40  | cikk: mo  | 


Folyamatosan takarítják az utakat (frissítve) főképe
Az október végén leesett első hópelyhek megérkezése óta ezen a télen nem ébredhettünk hófödte háztetőkre, havas utcákra. Térségünket eddig nagy ívben elkerülte a nagy mennyiségű csapadék, most azonban a tegnap délután kezdődött havazás már sokkal több feladatot adott mind a Városgondnokság, mind a Magyar Közút Zrt. pápai üzemmérnöksége munkatársainak.

Mind a város, mind pedig a Magyar Közút Zrt. fenntartásába tartozó utak takarítását a tegnap délutáni, illetve hajnali órákban megkedzték a dolgozók. A Magyar Közút pápai üzemmérnöksége munkatársai az őrjáratos gépjárművekkel kezdték meg a síkosságmentesítést, majd hajnalban már az összes hóeke munkába állt. Jelenleg 15 géppel takarítják az utakat. Polgár Elemér, a pápai üzemmérnökség vezetője tájékoztatott arról is, a folyamatos havazás miatt a hóeltakarítás hatékonysága egyelőre nem megfelelő, így az utak továbbra is téliesek. Az útviszonyok csupán a havazás elállta után javulnak majd.
Ugyanez a helyzet a város fennhatósága alá tartozó utakon. A Városgondokság munkatársai éjjel két óra óta az összes gépjárművel takarítják az utakat. Jelenleg 14 hóeltakarító jármű és 30 kézi erővel dolgozó munkatárs végzi folyamatosan a síkosságmentesítést.

A csúszós, sok helyütt havas utak miatt a szakemberek arra figyelmeztetik az autósokat, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel vezessenek, és kizárólag a téli közlekedésre felkészített gépjárművekkel induljanak útnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint napközben kissé enyhül az idő, így a havazás helyenként havas esőre, ónos esőre válthat. Megélénkül, helyenként megerősödik a keleti, délkeleti szél, ami kisebb hófúvást is okozhat.

Frissítés 3: Folyamatosan javulnak a közlekedés feltételei
Frissítés 2: Hidegkúti bekötő út járhatatlan
Frissítés 1: Nehezen járhatóak az intenzív havazásban érintett utak

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-26 09:31:32

Bajor adomány a pápai evangélikusoknak


ajánlott cikk főképe

2019-12-06 09:13:22

A digitális világ, ami összehoz


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 18:10:07

A polgármester fogadta az eilati vendégeket


ajánlott cikk főképe

2019-12-14 11:17:40

Alapítványi pénzből újulhat meg a kórház gyermekosztálya