Jövőre az NB I-ben is bevezetik az öt játékvezetős rendszert


2013-01-16 16:54:11  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: MTI  | 


Jövőre az NB I-ben is bevezetik az öt játékvezetős rendszert főképe
Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának instruktora a Magyar Labdarúgás Fórumán tartott előadást az öt játékvezetős rendszer bevezetéséről, illetve a rendszer eddigi tapasztalatairól – olvasható az mlsz.hu-n. Az Európa-bajnokság statisztikái azt mutatják, hogy az öt játékvezető alkalmazása nagyban csökkentette a bírói hibák számát, a mérkőzések végeredményeit befolyásoló tévedés pedig csak elvétve akadt. A torna 70 góljának mintegy negyven százalékát olyan játékvezetői ítélet előzte meg, amelyek kétes szituációban születtek, és kivétel nélkül helyesnek bizonyultak. Az alapvonali játékvezetők alkalmazása a játék tisztaságát tekintve is előrelépést hoztak, kevesebb a szabálytalanság, a labdarúgók tudják, hogy a játékvezetők sokkal könnyebben kiszűrik a 16-oson belüli szabálytalanságokat, mint korábban. Az előadáson elhangzott: a következő szezonban már az OTP Bank Ligában is bevezetik az öt játékvezetős rendszert, ezt Csányi Sándor MLSZ-elnök is megerősítette.
Collina hozzátette: a legfrissebb változtatás, hogy az alapvonali bíró helyettesítheti majd a vezetőbírót, ha utóbbi esetleg megsérül a meccs közben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-12 14:31:38

Veszprém nyerte a jubileumi Pápa Kupát


ajánlott cikk főképe

2020-03-01 17:08:09

59 gólt dobott a pápai kézilabdacsapat


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:03:55

Elmarad a városi kispályás bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-01-18 14:44:33

A második félidőben fordított a Győr