Újra felolvasóest lesz Wass Albert tiszteletére


2013-01-17 11:14:08  | cikk: mo  | 


Idén is várja az irodalombarátokat a Wass Albert felolvasóest az Esti Kornél Kávéházban. A Hét Csillag Egyesület harmadik alkalommal szervezi meg a felolvasóestet, melyre egészen február elejéig várják a jelentkezőket. A február 15-én, este hat órától megrendezett alkalmon nemcsak szabadon választott Wass Albert művel szerepelhetnek az irodalom szerelmesei, hanem bármely kedvenc alkotással is.

A Hét Csillag Egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, a 2003-ban, Debrecenből indult kezdeményezés 2012-re olyannyira kinőtte magát, hogy tavaly egy időben, 44 helyszínen hangzottak el Wass Albert gondolatai. Pápán harmadik alkalommal szervezik meg az estet, melynek egyik célja, Wass Albert példamutató életének és munkásságának megismertetése. Pintér Péter hangsúlyozta, Wass Albert életfilozófiájában három tényező volt igazán fontos: Isten, haza és család. A felolvasóest is ezek mentén épül fel, a szervezők célja, hogy kirajzolódjanak azok az értékek, amelyek a magyarságot összetartják és amelyekre mi, magyarok büszkék lehetünk – fogalmazott az egyesület elnöke.

A február 15-én megrendezett felolvasóesten idén is részt vesz Barta József holtmarosi református lelkész, aki az erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány vezetője, és akit emellett rokoni szálak fűzik a Wass családhoz. A felolvasóest színvonalát Müller Anita és Müller Zoltán közreműködésével, a PRK Tánc-Lánc növendékeinek erdélyi táncokból összeállított műsora emeli.
Pintér Péter kiemelte, a tavalyi rendezvény rendkívül népszerű volt, összesen 40 fő olvasta fel kedvenc irodalmi részletét, az este folyamán pedig több mint 200 érdeklődő fordult meg a kávéházban. A Hét Csillag Egyesület elnöke felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy az estre továbbra is várják a felolvasókat. Nem kell mást tenniük, mint regisztrálni Pintér Péternél, a 06-70-244-47-34-es telefonszámon.

A Wass Albert felolvasóest február 15-én, 18 órakor kezdődik az Esti Kornél Kávéházban.

Információ és jelentkezés: Pintér Péternél, 06-70-244-47-34-es telefonszámon

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-15 11:39:31

A farsangi népszokásokról


ajánlott cikk főképe

2019-11-09 08:16:54

Gólyabál a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-11-04 17:00:21

Dr. Áldozó Tamás: A bizottsági helyek elosztása pontosan tükrözi a szavazati arányokat


ajánlott cikk főképe

2019-11-21 20:32:22

Két programot tervez még az idei évre a PVCNÖ