A gyermek-egészségügyi ellátórendszerről a külföldi szülőknek


2013-01-17 19:51:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A gyermek-egészségügyi ellátórendszerről a külföldi szülőknek főképe
A Fáy András lakótelepi Óvoda egy sikeres európai uniós projekt (TÁMOP) keretein belül tovább folytathatja a migráns gyerekek beilleszkedésével kapcsolatos programját. A projekt 2012 novemberében kezdődött, amikor is a nyitórendezvény mellett az„Amerikai hetet” és a nemzetek karácsonyát is megszervezték. Ma délután - szülői értekezlet keretein belül - az óvoda védőnője, Nagy Gáborné tartott rövid előadást a külföldi szülők részére.  Morvai Marianna tagóvoda vezető hírportálunknak elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a szülőket szakszerűen tájékoztassák. Az óvodába jelenleg 22 nem magyar ajkú kisgyermek jár, összesen 8 nemzetből.
Nagy Gáborné beszámolójában kitért a magyarországi védőnői szolgálat működésére, a terhesgondozásra és a védőoltások rendjére.
- Beiratkozáskor elkérjük a gyermekek oltási könyvét. Tapasztalataink szerint külföldön is hasonló a szisztéma, tehát születéskor kapnak kötelező oltásokat. A csecsemőgondozási könyvbe a kötelező oltások regisztrálva vannak. Ezeket egyeztetjük, hiszen nem mindenhol ugyanaz az oltás rendje, ezért a védőnő felhívására pótolni kell az oltásokat, vizsgálatokat - mondta a tagóvoda vezetője.
A projekt keretein belül február elején bolgár-román hetet tartanak majd.
A következő hasonló jellegű szülői értekezlet májusban lesz, amikor az óvoda gyermekorvosa tart majd tájékoztató előadást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-15 11:39:31

A farsangi népszokásokról


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 20:53:44

Hogy is volt az az államosítás?


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 21:38:13

Dr. Áldozó Tamás nyerte a polgármester választást városunkban


ajánlott cikk főképe

2019-09-28 01:26:51

Egy jelkép újjászületett - felavatták a kastélykaput és kerítését