Sikeres és mozgalmas évet zárt a Jókai Kör


2013-01-18 10:04:07  | cikk: mo  | 


Sikeres és mozgalmas évet zárt a Jókai Kör főképe
Tisztújító közgyűlésre gyűltek össze a Jókai Kör tagjai tegnap délután. A Nátus konyha ebédlőjében megtartott rendezvényen a tagok meghallgatták az elmúlt évről szóló kulturális, gazdasági és pénzügyi beszámolót. Válint Magdolna, a kör korábbi főtitkára összefoglalta, a kitűzött feladatokat maradéktalanul teljesítették, így egy mozgalmas, sikeres évet tudhatnak maguk mögött. Válint Magdolna kiemelte, a kör névadójának tiszteletére számos megemlékezést és programot szerveztek, emellett részt vettek a balatonfüredi Jókai Napok rendezvényén, Agg Emese Jókay Lajos életéről szóló dokumentumfilmjének bemutatójára zsúfolásig telt a református gimnázium díszterme, összejöveteleket szerveztek a költészet napja és a népmese napja alkalmából és több kirándulást is tető alá hoztak, jártak például Szombathelyen, Gödöllőn vagy Máriabesnyőn. Válint Magdolna köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik programjaikon közreműködtek és azoknak is, akik önzetlen segítségüket ajánlották fel a kör épülése érdekében.

A Jókai Kör elmúlt öt éves tevékenységét illetően a korábbi főtitkár tájékoztatott, céljuk - az elődökhöz méltóan - „a nemzeti művelődés ápolása, a társas élet emelése” volt. A tagság igyekezett a programok sokszínűségével ápolni a hagyományokat, irodalmi esteket szerveztek, csatlakoztak városi megemlékezésekhez, programokat szerveztek jeles évfordulók kapcsán, hozzájárultak helytörténeti jelentőségű kiadványok megjelentetéséhez, egyengették fiatal művészek pályáját felkért előadók közreműködésével ápolták, bemutatták a város értékeit – hangzott el a beszámolóban.

A tisztújító közgyűlésen elhangzott, az 1883-ban megfogalmazott alapszabály felülvizsgálatára volt szükség, így annak újrafogalmazása nyomán 2013-tól a Jókai Kör Egyesület ötfős elnökséggel működik. A közgyűlés döntése alapján a kör elnöke továbbra is Veszpréminé Turtsányi Valéria maradt. Elnökhelyettesi feladatokat lát el Bakody Lászlóné, az elnökség további tagjai Hári Gyuláné, dr. Csepregi Istvánné és Megyeri Istvánné lettek. A pénzügyi ellenőrző bizottság elnöki feladatait Piri Ernőné látja el, míg a bizottság tagjai Köntös Mária és Molnár Lajos lettek.

A régi-új elnök érdeklődésünkre elmondta, korábban kitűzött céljaik mentén továbbra is fontosnak tartják az irodalmi emlékhelyek gondozását, a Jókai-kultusz életben tartását, ápolását, író-olvasó estek szervezését, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítani a fiatal írók, költők számára. Mivel a Jókai Kör elődje 1883-ban alakult, ezért 2013 jeles év lesz a közösség életében, ennek megfelelően nagyszabású ünnepséget terveznek ebben az esztendőben – emelte ki Veszpréminé Turtsányi Valéria.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-07 22:24:03

Úsztatott akvarell képek a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 23:16:25

Bezárják a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát is - fertőzött egy kisgyermek


ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-06-09 09:10:18

Új infrastrukturális beruházásokat adtak át az MH Pápa Bázisrepülőtéren