Újabb uniós élelmiszer szállítmány érkezett


2013-01-21 13:38:19  | cikk: mo  | 


Újabb uniós élelmiszer szállítmány érkezett főképe
A 2012. évi európai uniós élelmiszersegély szállítmány harmadik turnusának egységcsomagjait osztják szét ma és holnap a rászorulók között. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet térítésmentes élelmiszersegély szállítmánya múlt csütörtökön érkezett meg a városba. Az élelmiszereket Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézmények Családsegítés munkatársai és az ESZI önkéntesei vették át és készítették el az egységcsomagokat. Maródiné Győrfy Viktória vezető családgondozó közölte, az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Az országos program keretében az uniós forrásból előállított élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek juttatják el a magyarországi rászorultak részére.

A vezető családgondozó hozzáfűzte azt is, az egységcsomagokat a legrászorultabb személyek között az ESZI Családsegítés munkatársai és önkéntesei osztják szét. A lisztet, pirított kenyérlapot, instant tésztát és vaníliás karikát tartalmazó élelmiszercsomag átvételére a kisnyugdíjasok és a létminimum alatt, illetve közelében élők jogosultak. Legutóbb novemberben érkezett hasonló európai uniós élelmiszer szállítmány, melyből az év végén 1722 család részesülhetett.
A mostani szállítmányból összesen 2100 csomagot készítettek az ESZI munkatársai, ebből 960 tartalmazza a teljes mennyiséget, a többi a maradék élelmiszerből állt össze.

Az élelmiszercsomagok osztása jelenleg is zajlik. Az ESZI munkatársai ma délután négy óráig várják az érintetteket, holnap pedig 10-16 között vehetik át az egységcsomagokat a Juhar utca 3. szám alatt, a volt Városgazdálkodási Vállalat telephelyén. Az osztás lebonyolítói kérik az érintett személyeket, hogy a zökkenőmentes csomagosztás érdekében az ABC sorrend szerint ellátott kapuknál szíveskedjenek megjelenni és az élelmiszercsomag átvételéhez személyigazolványukat és lakcímkártyájukat készítsék elő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-23 23:11:08

56-os megemlékezés Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2019-11-09 16:27:47

Márton napi lámpások a Máltai Kultúr-Kuckóból


ajánlott cikk főképe

2020-01-15 10:27:29

Babapszichológia - lélek, fejlődés, viselkedés 2 éves korig


ajánlott cikk főképe

2020-01-01 14:12:04

Szolgálatban szilveszterkor