A Bakony néphagyományaival ismerkedtek a Weöres-iskolások


2013-01-30 18:47:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Bakony néphagyományaival ismerkedtek a Weöres-iskolások főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola fontosnak tartja, hogy diákjai megismerkedjenek a különböző ünnepekkel és a tájegységekkel. Ezért a tavalyi évben a jeles napokkal, az idei tanévben pedig a különböző tájegységekkel foglalkoztak az alsós osztályok havi egy-egy alkalommal.
Véseiné Kárpáti Ágota, az alsós munkaközösség vezetője érdeklődésünkre elmondta, az előző félévben a Rábaközt, míg most januártól a Bakonyt, mint tájegységet ismertetik meg közelebbről a diákokkal.
- Ma délelőtt az alsósok különböző érdekes órákon keresztül nyerhettek bepillantást a Bakonyba, ahol élünk. Az egyes foglalkozások alkalmával betekintést kapnak az adott tájegység néphagyományaiba, ételeibe, tánc-és zenevilágába, valamint építészetébe is. A tanítók színes programokat állítottak össze a diákoknak, akik örömmel vettek részt az órákon. Voltak, akik táncokat, énekeket tanultak, de színeztek, kirakóztak, olvastak Sobri Jóskáról és a betyárvilágról is a tanulók - foglalta össze az alsós munkaközösség vezetője.
A kötetlen délelőtti program keretein belül az interaktív tábla segítségével rengeteg izgalmas játékban vettek részt a tanulók.
Dragos Gergő 4. osztályos diák elmondta, hogy nagyon szereti ezeket a délelőtti foglalkozásokat, nagyon jó énekelni, táncolni, kézműveskedni.
- Élvezem a közös játékokat, miközben megismerkedünk a többi osztály tanítójával és tanulóival - tette hozzá a kisfiú.
A program márciusban folytatódik, amikor is a bakonyi népi ételek, építészeti stílusok lesznek terítéken az intézményben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-31 20:55:23

Holnap reggel becsengetnek az iskolákban


ajánlott cikk főképe

2020-09-17 08:46:41

Az MSZP Pápán is átadta tanszer-adományait a rászorult családoknak


ajánlott cikk főképe

2020-09-02 21:36:14

A tanévvel együtt megkezdődött az Iskola Rendőre program


ajánlott cikk főképe

2020-07-23 15:15:16

Ez lesz Izrael jövője?