Igazi tündérmese a Pegazusban


2013-01-30 18:59:14  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Igazi tündérmese a Pegazusban főképe
A 2012/2013-as bérletes előadások második bemutatójához érkezett a Pegazus Színház. Ősszel a Hottentotta című bábjátékot mutatta be a társulat a gyerekeknek, most viszont egy igazi tündérmesét, a Rózsa és Ibolya című zenés bábjátékot tekintheti meg a gyermekközönség. A darabot írta és rendezte Arany János verses műve alapján, Sarkadi Nagy László, a bábjátékot Valler Kata, Németh J. Szilárd és Végh Zsolt színészek játsszák.
Végh Zsolt érdeklődésünkre elmondta, a darabot hétfő óta játsszák a pápai gyerekek körében nagy sikerrel.
- Repertoárunkból sosem hiányozhat a magyar népmese. Feldolgozásában egy kicsit más, mint a többi népmese, hiszen nem annyira harsány. A tündérmese egy lírai, színpadképben, díszletben egészen más, egy elegáns előadás. A mese Tündérországban játszódik, ahol Tündér Ibolya eladó sorba kerül. Édesapja és a királyné, a lány mostohája, aki generálja a bonyodalmat, hiszen azt mondja, hogy bárki megkérheti a lány kezét, aki három próbát kiáll, amit ő szab meg. Jönnek a királyfik, hercegek, akiknek persze nem sikerül egy próba sem, mígnem megérkezik a szomszéd királyságból Rózsa királyfi, aki teljesen beleszeret a királylányba. A kemény próbákat Ibolya állja ki a királyfi helyett, hiszen ő is nagyon szerelmes Rózsa királyfiba. A mostoha nem akarja, hogy Rózsa elnyerje Ibolya kezét, ezért további próbákat kell kiállni. A próbákat természetesen kiállják, és boldog vége lesz a mesének - foglalta össze a színész.
A kedves bábjátékot tavaszig 6000 kisgyermek fogja látni megyeszerte.
A gyermekszínházi bérlet utolsó előadása áprilisban lesz, amikor a Brémai muzsikusok című darabot nézhetik meg a legkisebbek.
A Pegazus Színház jövő szombaton, azaz február 9-én tartja a hagyományos farsangi játszóházát, ahol a gyermekszínházi bérlettel nem rendelkező kicsik is megnézhetik a Rózsa és Ibolya című bábjátékot. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-01 14:35:36

Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-03 21:29:48

Plató koncert Ress Hajnival


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:22:57

Teljes fordulatszámon pörög a piac


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 18:16:09

Főzés és jó hangulat - Semmelweis-nap Döbröntén