A doni áttörés áldozataira emlékezett a Jobbik


2010-01-09 19:43:46  | cikk: mo  | 


A doni áttörés áldozataira emlékezett a Jobbik főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai szervezete, a szimpatizánsok és a Vitézi Rend pápai csoportjának képviselői ma este 18 órakor emlékeztek meg az 1943-as doni áttörés hőseiről és áldozatairól a II. világháborús emlékműnél.
A német követelésre a II. világháborúban, 1942-ben a keleti frontra küldött 2. magyar hadsereg 1943. január 12-én a Szovjetunióban, a Don folyó mentén, a Don-kanyarban - a szovjet áttörést követően - szenvedte el a legsúlyosabb veszteségeket. A 125 ezer fős magyar seregből körülbelül 45-50 ezren haltak meg a keleti hadszínterén, körülbelül ugyanennyien megsebesültek, 28 ezer ember hadifogságba esett.

- Emlékezzünk azokra a katonákra, munkaszolgálatosokra, akik utolsónak hagyták el a Dont, katonaesküjüket megtartva az utolsó töltényig harcoltak a vörös rém ellen hazánktól több száz kilométerre! Nem a tények feltárására lenne szükség, nem az elmúlt 65 év propagandájának folytatására, amit – tisztelet a kivételnek – ma is folytat a történetírás. A magyar történelem balsorsban oly gazdag, az  egyik legszívszorítóbb eseménye volt a doni áttörés. A ma embere könnyen mondhat sommás ítéletet a történelem ezen korszakáról, de az objektivitás, az empátia ez esetben is szükséges lenne  – hangsúlyozta Orbán Imre, a párt helyi elnöke.

Orbán Imre Erőss Bulcsúnak adta át a szót, aki beszédében kiemelte, a mai megemlékezés egyben kampánynyitó rendezvény is.

- Jövő héten az országos elnökség bemutatja a Jobbik Párt mind a 176 országgyűlési képviselőjelöltjét. A magyar politikatörténetben egyedülálló eskütételre is sor kerül: a 176 jelölt esküt tesz arra, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy a magyar hazát kivezesse abból a mederből, amelyben már több mint 60 éve vergődik. Megesküszünk arra is, hogy amennyiben a programunkat nem tudjuk véghezvinni, akkor visszahívhatóak leszünk az Országgyűlésből és átadjuk helyünket a nálunk sokkal érdemesebb képviselőknek – tette hozzá a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

A program végén a megjelentek elhelyezték az emlékezés mécseseit a II. világháborús emlékműnél, majd közösen elénekelték a Himnuszt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-14 20:42:18

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-06-16 00:09:35

Zene, tánc és színház - szombat délután a Várkertben


ajánlott cikk főképe

2019-08-22 21:22:04

Augusztus 24-től gyűjti az aláírásokat az ellenzéki együttműködés


ajánlott cikk főképe

2019-05-20 21:34:09

Workshopon ismertették a NYITOK hálózat projektjét


PÁPA időjárás