Értékes pápai döntetlen


2009-08-19 13:12:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kedden a továbbjutás szempontjából igen értékes döntetlent ért a magyar női junior válogatott Norvégia ellen. Jóllehet 2 perccel a lefújás előtt még 2 góllal vezettünk, így sem kell szégyenkeznie Róth Kálmán együttesének. A lefújás után a szövetségi kapitány reálisan értékelte a pápai meccset: „Igazságos a döntetlen, főleg az első félidőben játszottunk jól. Ha kicsit rutinosabbak, higgadtabbak vagyunk, akár nyerhettünk is volna. Szélsőink nem a legjobb formájukat hozták, ezen változtatnunk kell a spanyolok elleni mérkőzésig.”

Hajdu János 2009 júliusáig a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt, szerinte is igazságos a döntetlen. „Közönségszórakoztató, nagy iramú találkozó volt. Pozitívum, hogy javuló tendenciát lehetett látni Kovacsics és Zácsik játékán. Védekezésünk nem volt annyira acélos, mint vártam, több apró hibát is elkövettünk, amit a norvégok ki is használtak. Letámadásból több gólt szerezhettünk volna, kicsit lassúak voltunk.” A szakember összességében elégedett az X-el, a spanyolok ellen 8-10 gólos győzelmet vár, meglátása szerint döntőbe kerülhet a magyar válogatott.

Koncz Sándor helyszínigazgató sem számított ennyi nézőre, legalább 1500 ember gyűlt össze a magyarokat buzdítani, kis túlzással csak a kapukon nem ültek drukkerek. „Mindenekelőtt köszönet a kilátogató nézőknek, fantasztikus hangulatot teremtettek. Ilyen összecsapásra számítottam, látszott, hogy a norvégok felkészültek belőlünk, sejtettem, hogy nagyon meg kell izzadnunk, ha győzni szeretnénk. A diadal szerintem azon múlt, hogy nem tudtuk kihasználni az emberelőnyöket illetve a szélsőink kevés gólt lőttek.”

A csoport állása:

1. Magyarország          2          1          1          0          52-41              3 pont

2. Norvégia                 2          1          1          0          46-43              3 pont

3. Franciaország          2          1          0          1          37-41              2 pont

4. Spanyolország         2          0          0          2          32-42              0 pont

 

A magyar válogatott ma Győrött, Spanyolországgal méri össze erejét.

Kapcsolódó cikk:


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-27 23:24:04

12 óra Jókai


ajánlott cikk főképe

2018-11-30 12:37:52

Készül a koripálya a kastélyudvarban


ajánlott cikk főképe

2018-09-30 21:33:41

A növényzet karbantartására is figyelnek a pápai repülőtéren


ajánlott cikk főképe

2018-09-19 14:18:03

Félezer résztvevő az autómentes napon