Értékes pápai döntetlen


2009-08-19 13:12:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kedden a továbbjutás szempontjából igen értékes döntetlent ért a magyar női junior válogatott Norvégia ellen. Jóllehet 2 perccel a lefújás előtt még 2 góllal vezettünk, így sem kell szégyenkeznie Róth Kálmán együttesének. A lefújás után a szövetségi kapitány reálisan értékelte a pápai meccset: „Igazságos a döntetlen, főleg az első félidőben játszottunk jól. Ha kicsit rutinosabbak, higgadtabbak vagyunk, akár nyerhettünk is volna. Szélsőink nem a legjobb formájukat hozták, ezen változtatnunk kell a spanyolok elleni mérkőzésig.”

Hajdu János 2009 júliusáig a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt, szerinte is igazságos a döntetlen. „Közönségszórakoztató, nagy iramú találkozó volt. Pozitívum, hogy javuló tendenciát lehetett látni Kovacsics és Zácsik játékán. Védekezésünk nem volt annyira acélos, mint vártam, több apró hibát is elkövettünk, amit a norvégok ki is használtak. Letámadásból több gólt szerezhettünk volna, kicsit lassúak voltunk.” A szakember összességében elégedett az X-el, a spanyolok ellen 8-10 gólos győzelmet vár, meglátása szerint döntőbe kerülhet a magyar válogatott.

Koncz Sándor helyszínigazgató sem számított ennyi nézőre, legalább 1500 ember gyűlt össze a magyarokat buzdítani, kis túlzással csak a kapukon nem ültek drukkerek. „Mindenekelőtt köszönet a kilátogató nézőknek, fantasztikus hangulatot teremtettek. Ilyen összecsapásra számítottam, látszott, hogy a norvégok felkészültek belőlünk, sejtettem, hogy nagyon meg kell izzadnunk, ha győzni szeretnénk. A diadal szerintem azon múlt, hogy nem tudtuk kihasználni az emberelőnyöket illetve a szélsőink kevés gólt lőttek.”

A csoport állása:

1. Magyarország          2          1          1          0          52-41              3 pont

2. Norvégia                 2          1          1          0          46-43              3 pont

3. Franciaország          2          1          0          1          37-41              2 pont

4. Spanyolország         2          0          0          2          32-42              0 pont

 

A magyar válogatott ma Győrött, Spanyolországgal méri össze erejét.

Kapcsolódó cikk:


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-15 17:17:15

Ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:40:18

Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt


ajánlott cikk főképe

2020-03-04 17:46:31

60 facsemete a tapolcafői kerékpárút mentén


ajánlott cikk főképe

2020-02-22 22:46:04

A. Tóth Sándor emlékére