Három pápai arany az országos tollaslabda diákolimpia döntőn


2013-04-10 16:05:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Három pápai arany az országos tollaslabda diákolimpia döntőn főképe
Biztató előjelekkel várta a kiskunfélegyházi Aréna Sportcsarnokban rendezett tollaslabda országos diákolimpia döntőt a 23 fős pápai csapat. Horváth Attila tanítványai a tavalyi megmérettetésen magasra tették a mércét, hiszen három országos bajnoki címet, két második, és négy harmadik helyet szereztek, emellett az általános iskolák rangsorában a Weöres Iskola, a középiskolásoknál a Türr Gimnázium lett a legeredményesebb intézmény. Idén a városi, megyei és területi bajnokság után a pápaiak úgy számoltak, B kategóriában négyen is jó eséllyel pályáznak a bajnoki címre.
- A tervezett négy bajnoki címből hármat sikerült elhoznunk, és további két érem, egy ezüst és egy bronz került a versenyzőink nyakába, és ami hab a tortán, hogy sorozatban immár negyedszer lett a Weöres a legeredményesebb általános iskola – tudtuk meg Horváth Attilától. A gyerekek jó formát mutattak, amit a hazai rendezésű Pápa Kupán is lehetett már látni, nagyon örülök, hogy nemcsak a Weöres, hanem a Türr és az Erkel is adott diákolimpiai érmest a városnak. A második korcsoportos Bolla Boglárka (Weöres), a negyedik korcsoportos Kovács Dorottya (Weöres) és az ötödik korcsoportban Gecse Réka (Türr) nagyon megérdemelte az első helyet, kis híján pedig egy szép sorozat is összejött, hiszen a harmadik korcsoportban jó eséllyel pályázott az aranyéremre Baky Boglárka (Erkel), sajnos Bogi egyrészt betegséggel küzdött a torna alatt, másrészt az egyik mérkőzésen nem várt vereséget szenvedett, így bronzérem került a nyakába, de nem bánkódunk, ez is nagyszerű eredmény. Németh Gréta (Weöres) szintén elismerést érdemel, hiszen a dobogó második fokára állhatott fel. Büszkén mondhatom, hogy a csapat kétharmada bejutott a legjobb 16 mezőnyébe, érmeseink mellett többen is pontszerző helyen zártak.
A Türr Gimnázium a tavalyi versenytől eltérően sajnos ezúttal nem lett a legeredményesebb középiskola, hiszen egyik versenyzőjük Kovács Bálint országos fizikaversenyen volt a finálé időpontjában, így ez megnehezítette a jó csapateredmény elérését.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-27 16:35:12

Sok volt a hiányzó


ajánlott cikk főképe

2018-10-27 12:03:23

A második helyezetthez utazik a Perutz


ajánlott cikk főképe

2018-11-23 16:38:57

Perutz FC: A szép búcsú a cél


ajánlott cikk főképe

2019-01-27 16:06:47

Az ETO volt a legjobb


PÁPA időjárás